17.06.2021 - 09:42 | Son Güncellenme:
Zamanın birinde koca ormanın içinde kötü kalpli ve acımasız bir aslan yaşarmış. Herkes ondan korkar ve saklanırmış. Zamanla hepsi onun bu acımasızlığından bıkmış ve ona dertlerini anlatmak için bir araya gelmişler. Karşısına geçip:
-Aslan efendimiz bundan sonra bize kızmayın çünkü artık siz acıkıp sinirlenmeden kura ile aramızdan birisini seçip size sunacağız.
Zalim aslan bu kararı çok beğenmiş. Çünkü artık yorulup ava çıkmasına gerek yokmuş. Her gün tabağında bir ziyafet onu bekliyormuş.
Zamanla sıra küçük tavşana gelmiş. Ancak tavşan aslanın midesine gitmeyi hiç istemiyormuş. Aklına bir fikir gelmiş.
- Efendim size bir önerim olacak, demiş.
Acıkan aslan sinirlenmiş:
-Hem geç kaldın hem de hala konuşuyorsun. Söyle bakalım ne istiyorsun?
Tavşan ise hemen cevaplamış:
-Aslında erkenden yola koyulmuştum ama karşıma bir aslan çıktı. Sizin hakkınızda da çok kötü şeyler söyledi bana.
Bunu duyan aslan çok kızmış ve:
- Hemen beni o densiz aslanın yanına götür, demiş.
Tavşan aslanı diğer aslanı gördüğünü iddia ettiği kuyunun yanına götürmüş. Kuyuya bakmasını istemiş. Suda kendi yansımasını gören aslan diğer aslan sanıp kuyuya atlamış ve boğulmuş.
Böylece tüm orman halkı aslandan kurtulmuş.