Ebeveyn Spor ve dans

Spor ve dans

22.05.2015 - 11:04 | Son Güncellenme:

Siz de çocuklarınızı spora teşvik edin, siz de Olimpik anne olun.

Spor ve dans

Aileler sıklıkla çocuklarının enerji deşarjını sağlamak adına spor olarak takım oyunlarını (futbol/voleybol) , yüzmeyi veya jimnastiği tercih ediyor . Ancak her çocuğun kendine özgü ilgi alanlarının ve yeteneklerinin olduğunu göz önünde bulundurarak bazı çocuklar için “dans” iyi bir alternatif oluşturuyor. Çocuğunuzun gelişimine uygun, kendini rahat hissettiği ve sevdiği bir dans türünü keşfederek hayat boyu sürdürebileceği sağlıklı bir hobiyi ona hediye edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Dans da tüm sporlar gibi çocuğun bedensel ve ruhsal sağlığını korur. Düzenli olarak dans derslerine katılan ve dans eden çocuğun bedensel koordinasyonu, dengesi ve kas kontrolü gelişir.

Dans esnasında kurallı olan adımları ve beden kullanımını öğrenen çocuk dürtülerini ve duygularını daha iyi kontrol etmeyi öğrenir. Her sporda olduğu gibi dansta da belirli bir düzeye gelebilmek için disiplin gerekir.

Bu sürece devam eden çocuk kendine koyduğu hedeflere ulaşmak için uygun çalışma stratejileri belirleyebilir. Bu sayede çocuğun planlama ve organizasyon becerileri, dikkat ve öğrenme becerileri de gelişir.

Ayrıca takım sporlarında olduğu gibi dans etmek de sosyal bir deneyimdir. Çocuk, kendi dans kursunda benzer ilgiyi paylaşan akranları ile etkileşime geçebilir, yeni sosyal ilişkiler kurabilir.

Çocuk, dans gibi bir sporda başarılı ve mutlu olduğunu gördükçe özgüveni, kendilik algısı, benlik değeri ve saygısı gelişir. Aynı zamanda çocuk sözel olarak ifade edemediği duygu ve düşüncelerini dans yolu ile açığa vurabilir.

Haberin Devamı

Spor yapan çocuk, riskli davranışlardan kaçınır ve kendi sağlığı için doğru seçimler yapmaya yönelir.

Ayşe Başak Erk
Uzm. Gelişim Psikoloğu
Mika Psikoloji