Cumartesi “Hastane gibi” sanat atölyesi

“Hastane gibi” sanat atölyesi

13.11.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Kadıköy’de yeni bir müzik ve dans atölyesi açan viyolonsel sanatçısı Gülsin Gümüş: “Birçok yerde öğrencilere yanlış teknikler öğretiliyor. Biz hastane gibiyiz, onları düzeltmeye çalışıyoruz”

“Hastane gibi” sanat atölyesi

Derslerin içeriği valsten hip hopa, elektro gitardan klarnete kadar büyük bir çeşitlilik gösteriyor olsa da bir ortak noktası var: Eğitmenlerin hepsi konservatuvar mezunu. Çünkü bu okulun kurucusu; hobi edinmek için de olsa, profesyonel bir amaç da güdülse, kişisel müzik eğitiminin en doğru biçimde verilmesi gerektiğini düşünüyor.
Tıpkı ekipteki diğer eğitmenler gibi kendisi de konservatuvar mezunu olan viyolonsel sanatçısı Gülsin Gümüş, birkaç hafta önce Kadıköy Bahariye Caddesi’nde kendi adını taşıyan bir müzik ve dans atölyesi açtı. Dans etmeyi, şarkı söylemeyi veya enstrüman çalmayı isteyen herkese eğitim veriliyor burada. “Herkes” yelpazesini de geniş tutuyor Gümüş:
“4 ile 104 yaş aralığındaki herkes katılabilir.”

“14 yaşından beri ders veriyorum”
Henüz 14 yaşında bir konservatuvar öğrencisiyken bir öğretmeninin “Ders vererek daha çabuk öğrenirsin” tavsiyesi üzerine eğiticiliğe başladığını, mezun olduktan sonra Marmara ve 18 Mart üniversitelerinde
ders vermeyi sürdürdüğünü anlatıyor Gülsin Gümüş. Konu müzik ve şan olunca birçok yerde öğrencilere yanlış teknikler öğretildiğini de belirtiyor:
“Resmen hastane gibiyiz; önceden yanlış öğrenmiş çocuklarımızı düzeltmeye çalışıyoruz. Konservatuvar mezunu eğitmenler işte bu noktada çok önemli.”
Atölyenin müzik bölümünde piyano, gitar, keman, viyola, viyolonsel ve flüt başta olmak üzere pek çok enstrüman ve şan dersleri veriliyor. Gümüş “Eğer istediğiniz bir hobi sahibi olmak ise, öğretmene bağlı kalmadan mümkün olduğu kadar teknik şeyler gösteriyoruz. Çünkü önemli olan, siz öğretmenden ayrıldığınızda duyduğunuzu çalabilecek hale gelmeniz” diyor. Ama bugüne kadar, hobi niyetiyle başlayıp profesyonel olarak devam etmeye karar veren öğrencilerinin de bulunduğunu söylüyor.
Gümüş burada yakında yurtiçi ve yurtdışından sanatçıların öğrencilerle buluştuğu özel projeler de başlatacak. n
(www. gulsingumus.com)


Düğün dansı koreografisi
Gülsin Gümüş atölyesinde Latin dans dersleri veren eğitmenlerden Nebi Birgi’yi manevi ortağı olarak tanımlıyor. Salsa, bolero, samba ve çaça gibi Latin danslarının tamamını burada öğrenmek mümkün. Bunların yanı sıra rock’n roll, tango ve müzikal dersleri de var. Dans dersleri çoğunlukla
Altı-sekiz kişilik gruplar eşliğinde yapılıyor. Aynı zamanda evlenecek çiftlerin seçecekleri bir düğün dansıyla istedikleri koreografi oluşturuluyor.

Yazarlar