Cumartesi Yeni Viktorya dönemi

Yeni Viktorya dönemi

05.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Britanya İmparatorluğu’nun en güçlü zamanları olarak kabul edilen Viktorya dönemi moda dünyasıyla geri döndü. Yeni sezon, 1800’lü yılların gotik-romantik esintilerini gardıroplarımıza taşıyacak

Yeni Viktorya dönemi

Yalnızca siyaset alanında değil, kültürel ve görsel olarak da tüm dünyayı etkileyen Viktorya dönemi (1837-1901 yılları arası) bu sezon moda endüstrisinin en büyük ilham kaynaklarından biri. Alexander McQueen, Giles, Valentino gibi modaevleri siyah dantel ve kadifeyle bu gösterişli dönemin gotik tarafını öne çıkarırken; Giambattista Valli ve Alberta Ferretti de yüksek yakalar, pastel renkler, fırfırlar ve ipekli kumaşlarla romantik olmayı tercih etti.

Haberin Devamı


Seçiminiz hangisi olursa olsun, sokaklarda Kraliçe Viktorya’nın reenkarnasyonla geri dönmüş hali gibi dolaşmak istemiyorsanız aksesuarlarda minimalliği, saç ve makyajda doğallığı tercih ederek modern bir hava yakalamaya özen gösterin.

alış-veriş

-1800’lü yılların kadın ayakkabıları, kısa topukları, bağcık ve toka detaylarıyla dikkat çekiyordu. İnci’deki bot 299.90 TL.
-Dilek Hanif’in Kotoniçin tasarladığı koleksiyon da Viktoryen etkiler taşıyor. Siyah elbise 129.99 TL.
-Mango’daki bluz, rengi ve fırfırlarıyla bu dönemin romantik tarafını sevenlere. 100 TL.
-Dolce&Gabbana’nın “Viva la Mamma” koleksiyonundaki çanta, Viktorya döneminin gösterişine sahip. 7.950 avro.

Yeni Viktorya dönemi

kısa kısa

Küçük prensesin stili
İngiliz kraliyet ailesinin en yeni üyesi Prenses Charlotte geçtiğimiz hafta yayınlanan portresiyle herkesin kalbini çaldı. Küçük prensesin çiçekli elbisesi desenleriyle ünlü İngiliz marka Liberty’den, çoraplarının ve kaşmir hırkasının markası ise Amaia Kids. Kraliyet stilini sevenlere duyurulur.

En pahalı çanta
Louis Vuitton bugüne dek satışa çıkan en pahalı çantasını tanıttı. Markanın krokodil derisiyle tasarlanan City Steamer modeli 55 bin dolar.



“Aklıyla seksi” kadınlar
50 yıllık tarihi boyunca seksapelle özdeşleştirilen Pirelli Takvimi, Annie Leibovitz tarafından fotoğraflanan 2016 baskısıyla bir ilke imza attı. Takvimin sayfalarında bu defa ünlü süpermodeller yerine, zekaları ve başarılarıyla seksi bulunan Yoko Ono, Patti Smith, Serena Williams gibi kadınlar var.