Dünya 30 yaşında serveti 100 milyon dolar

30 yaşında serveti 100 milyon dolar

14.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’li şarkıcı ve oyuncu Selena Gomez, çocuk dizilerinde oynayarak inşa ettiği şöhretinin “bedelini” geçmişte yaşadığı psikolojik sorunlarla öderken, bu kez hayranlarının kendisine olan aşırı “düşkünlüğüyle” mücadele ediyor.

30 yaşında serveti 100 milyon dolar

Pelin Aykın - Instagram’da Kim Kardashian ve Beyonce gibi yıldızları geçerek 415 milyonluk takipçiyle platformda “en fazla takip edilen kadın” olan Gomez’in hayranlarının tehlikeli olabileceği ilk kez 2010’dan 2018’e kadar aşk yaşadığı Kanadalı şarkıcı Justin Bieber’dan ayrılmasının ardından görüldü. Bieber’ın şarkıcıdan ayrılarak 2018’de manken Hailey Baldwin ile evlenmesinin ardından Gomez’in hayranları 2018’den bu yana hem Bieber’a hem de eşine sosyal medyada öfke dolu yorumlar yaptı. Ayrıca Gomez’in bir zamanlar en yakın arkadaşı olan Francia Raisa, bu hafta ölüm tehditleri aldığını açıkladı. Raisa, Lupus hastalığı nedeniyle tedavi gören Gomez’e bir böbreğini bağışlayacak kadar onunla yakın arkadaşken aralarının bozulması sonrası şarkıcının bir hayranının sosyal medyada kendisine “Umarım kalan tek böbreğini de birileri paramparça eder” diye yazdığını söyledi.

Haberin Devamı

‘İmparatorluk’ kurdu

Selena Gomez, 1992’de Meksika’dan ABD’ye göç etmiş olan Ricardo Gomez ile 16 yaşında anne olan Mandy Teefey’in çocuğu olarak Teksas’ta dünyaya geldi ve maddi sorunlarla büyüdü. Gomez, 2002’de “Barney ve Arkadaşları” adlı çocuk dizisinde oynamasıyla ünlendi. 9 yaşından beri çalışarak ailesinin “maddi gelir kaynağı” olan şarkıcı, bir röportajında yaşıtları okula giderken kendisinin bilgisayardan eğitim aldığını söyledi. “Çocukluğunu yaşayamadığını” dile getiren Gomez, para kazanmanın getirdiği sorumlulukla 2009 ve 2020 yılları arasında grubu “The Scene” ile 3 dans-pop albümü ve birçok ödül kazandığı 3 solo albüm kaydetti. 16 Guinness Dünya Rekoru da dahil olmak üzere pek çok rekor ve ödüle sahip olan Gomez, 2020’de piyasaya sürülen makyaj markası “Rare Beauty” ile ticarete atıldı. Marka, rekabetin fazla olduğu kozmetik sektöründe ilk yılında 60 milyon dolar kazandı. Gomez’in şu an kişisel servetinin 100 milyon dolara ulaştığı bildirildi.

Haberin Devamı

Yardım için milyonlar topluyor

Selena Gomez’in yardım çalışmalarını desteklediği de biliniyor. 2009’da 17 yaşındayken UNICEF’in (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) en genç elçisi olan Gomez, o zamandan beri tüm dünyada sosyal sorumluluk projeleri için milyonlarca dolar topladı. Pek çok kişi şarkıcının gittikçe bölünen bir dünyada insanları birleştirme konusunda ender bir yeteneği olduğunu düşünüyor ve bu özelliğinin de kendisine binlerce hayran kazandırdığı ifade ediliyor.

Depresyon konusunda farkındalık yarattı

Selena Gomez 2016’da konser turunun ortasındayken “duygusal bir çöküntü” yaşaması nedeniyle bir psikiyatri hastanesinde tedavi görmeye başladı. Dünya turu bu nedenle 55 konserin ardından iptal edildi. Bunu 3 yıllık kargaşa izledi. Akıl sağlığı sorunları konusunda her zaman açık olan Gomez, 2018’de iki kez rehabilitasyona girdiğini söyledi. 2018’de yaptığı açıklamada “Depresyon 5 yıl boyunca benim hayatımdı. Hayatımda yaptığım her şeyin başında depresyon ve kaygı vardı” dedi. Şarkıcı, 2020’de de bipolar bozukluk teşhisi hakkında konuştu ve farkındalık yaratmak için pek çok projeye katıldı.