Dünya45 milyon dolarlık doğum günü faturası! ABD'de asker Trump için sokağa iniyor

45 milyon dolarlık doğum günü faturası! ABD'de asker Trump için sokağa iniyor

02.06.2025 - 12:37 | Son Güncellenme:

ABD ordusu 250. yıldönümü kutlamasını ABD başkanı Trump'ın doğum gününde yapacak. Yapılacak Askeri geçit töreni, yollarda 16 milyon dolarlık hasara neden olabilir. Trump'ın doğum gününde düzenlenecek tören yaklaşık 45 milyon dolara mal olacak.

45 milyon dolarlık doğum günü faturası ABDde asker Trump için sokağa iniyor

ABD'nin başkenti Washington DC sokakları ABD Başkanı Donald Trump'ın doğum günü nedeniyle tankların ve zırhlı araçların geçişine hazırlanıyor.

Haberin Devamı

14 Haziran'da düzenlenecek ve ordunun 250. yıl dönümünü kutlayacak olan geçit töreni başkanın 79. doğum gününde düzenlenecek. Askeri geçit töreninin maliyeti yaklaşık 45 milyon dolar olacak.

Bu fiyat etiketine tankların ve zırhlı araçların Washington DC sokaklarında oluşturabileceği 16 milyon dolarlık hasar tahmini de dahil.

ABD'DE ASKER SOKAĞA İNİYOR

Organizatörler, geçit töreninin 28 M1A1 tankı, 28 Bradley savaş aracı, 28 Stryker zırhlı savaş aracı ve topçu fırlatıcıları olmak üzere yaklaşık 130 araçtan oluşacağını söylüyor.

Başkentin üzerinden 50'den fazla helikopter uçuş gerçekleştirilecek ve 7 bin asker sokaklarda yürüyecek.

Ayrıca en az sekiz bando, üç düzine at ve iki katır olacak.

Geçit töreninin yaklaşık 90 dakika sürmesi bekleniyor ve dönemlere ayrılacak: Bağımsızlık Savaşı, İç Savaş, I. Dünya Savaşı, II. Dünya Savaşı, Kore Savaşı, Vietnam Savaşı, Körfez Savaşı, Teröre Karşı Küresel Savaş, modern Ordu ve gelecek. Ordunun Altın Şövalyeleri, Ordunun geleceği hakkında sunum sırasında zıplayacak ve Trump'a bir Amerikan bayrağı teslim edecek.

Haberin Devamı

Ayrıca, II. Dünya Savaşı dönemi B-25'ler, P-51'ler ve Vietnam dönemi helikopterleri de dahil olmak üzere birkaç tarihi uçağın uçurulması planlanıyor.

45 milyon dolarlık doğum günü faturası ABDde asker Trump için sokağa iniyor

MİLYONLARCA DOLARLIK ZARAR

NBC News'e göre Ordu, bölgedeki sokakların tüm onarım maliyetlerini karşılayacağını ve bunun 16 milyon dolar olacağını tahmin ediyor.

Tankların geçit töreni güzergahında döneceği yere 6 metre uzunluğunda kalın metal levhalar yerleştireceği ve bunun 3 milyon dolara mal olacağı daha önce açıklanmıştı.

BELEDİYE BAŞKANI ENDİŞELİ

ABD Başkanı Trump, 90 dakikalık askeri geçit töreninin devasa maliyetine fazlasıyla değeceğini belirtse de, Washington D.C. Belediye Başkanı Muriel Bowser aynı fikirde değil.

Bowser, bu hafta başında tankların ve zırhlı araçların yol açabileceği hasarın boyutu konusunda endişelendiğini söyledi.

 

KEŞFETYENİ
Survivor ekibi akın etti! Kimler yok ki... 'Havuç' dünyaevine girdi
Survivor ekibi akın etti! Kimler yok ki... 'Havuç' dünyaevine girdi

Cadde | 02.06.2025 - 09:00

Furkan Kızılay ile Tutku Yılmaz dünyaevine girdi. Çifti, Survivor ekibi de yalnız bırakmadı.

Yazarlar