Dünya 555 metrelik binaya ekipmansız tırmandı! 74. katta yakaladılar

555 metrelik binaya ekipmansız tırmandı! 74. katta yakaladılar

13.06.2023 - 13:01 | Son Güncellenme:

Güney Kore'de bir gökdelene ekipmansız çıkmaya çalışan İngiliz turist yakalandı. Şahsın fotoğrafları ise dünya medyasında manşet oldu.

Bir süredir sosyal medyada popüler olan 'Build Climbers' akımında insanlar üzerlerinde hiçbir koruma ve ip olmadan devasa binalara tırmanıyorlar.

Haberin Devamı

Youtube'da yayınlanan görüntülerde birçok kişinin çıplak ayaklarla dümdüz gökdelenlerin tepesine çıktığı ve sadece birkaç santimlik çıkıntılarda dinlendiği görüldü. Görüntüler ise milyonlarca kişi tarafından izlendi ve güvenlik önlemleri olmayan kişiler eleştirilerin odağı haline geldi.

555 metrelik binaya ekipmansız tırmandı 74. katta yakaladılar

42. KATA GELDİĞİNDE GÖRDÜLER

Son olarak Güney Kore'de bir İngiliz turist 555 metrelik dünyanın 5. en yüksek binası olarak bilinen 123 katlı Lotte World Tower'a çıktı.

42. kata kadar sorunsuz gelen ismi açıklanmayan tırmanışçıyı bir güvenlik görevlisi fark etti. Hemen harekete geçen ekipler ilk önce polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi.

Daha sonra bir vinç yardımı ile adamı yakalamayı başaran güvenlikler söz konusu şahsı 72. katta durdurmayı başardı. Polis tarafından yapılan açıklamada turistin adının Thompson, olduğu belirtilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

Haberin Devamı

555 metrelik binaya ekipmansız tırmandı 74. katta yakaladılar

SORGU İÇİN KARAKOLDA

Ulusal Polis Teşkilatı'ndan bir yetkili, 'Binanın 70. katındayken onu ikna etmeye çalıştık. Bir arkadaşımız teleferiğe bindi. Sonunda pes etti ve olay yerinde teslim oldu. Şuan karakolda sorgulanıyor' dedi.

Öte yandan Thompson geçmiş yıllarda Londra köprüsüne tırmandığı için 6 ay hapis cezası aldı. Davanın hakimi binanın teröristlerin hedefinde olduğunu ve Thompson yüzünden kötü niyetli kişilerin binaya olası bir saldırı düzenlemesinin kolaylaşacağını bildirdi.