Dünya ABD iddiayı resmen doğruladı! Savunma Bakanı Austin detayları açıkladı

ABD iddiayı resmen doğruladı! Savunma Bakanı Austin detayları açıkladı

08.10.2023 - 21:33 | Son Güncellenme:

ABD basınında yer alan haberlerde, ABD hükümetinin destek amacıyla İsrail’e savaş gemileri ve uçakları göndereceği iddia edildi. Haber gündeme otururken Savunma Bakanı Austin yaptığı açıklamada iddiaları doğruladı. Detayları CNN TÜRK Washington temsilcisi aktardı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin, Hamas’ın saldırılarının ardından USS Gerald R. Ford uçak gemisi ve beraberindeki görev grubunu İsrail’e gönderdiğini duyurdu.

Haberin Devamı

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar devam ederken, ABD İsrail’e destek amacıyla bölgeye uçak gemisi görev grubunu gönderiyor. ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden ile yapılan görüşmelerin ardından Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarına yanıt olarak Savunma Bakanlığının bölgedeki duruşunu güçlendirmek için birkaç adım attığını duyurdu.

Austin, USS Gerald R. Ford uçak gemisi ile beraberindeki görev grubunun destek amacıyla İsrail’e gönderildiğini duyurarak, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait F-35, F-15, F-16 ve A-10 savaş uçağı filolarının bölgede güçlendirilmesi yönünde de adımlar atıldığını aktardı.

ABD hükümetinin İsrail Savunma Kuvvetleri’ne (IDF) mühimmat da dahil olmak üzere ek ekipman ve kaynakları hızla sağlayacağını ifade eden Austin, “İlk güvenlik yardımı bugün hareket etmeye başlayacak ve önümüzdeki günlerde ulaşacak” dedi.

Haberin Devamı

ABD iddiayı resmen doğruladı Savunma Bakanı Austin detayları açıkladı

YUNUS PAKSOY DETAYLARI AÇIKLADI

CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy yaptığı açıklamada, "ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin açıklama yaptı, çok önemli bir gelişme. Austin bölgedeki güçlerini sağlamlaştırdıklarını ve arttırdıklarını belirtti. Uçak gemisi grubunu bölgeye Doğu Akdeniz'e yolluyorlar. Bölgedeki savaş uçaklarının da hazır konuma getirildiğini ve o bölgede güçlerini sağlamlaştırdıklarını söyleniyor. Uçak gemisini bölgeye yollaması birçok soru işaretine de neden oldu. Acaba ABD savaşa sıcak olarak katılacak mı? Bu sabah Dışişleri Bakanı Blinken öldürülen ABD vatandaşları var dedi. Kayıp durumda olan ABD vatandaşları olduğunu söyledi. Bu nedenle ABD'nin bir kurtarma operasyonu yapabileceği belirtildi. Buna ek olarak ABD hükümeti İsrail savunma güçlerine ek ekipman ve kaynaklar sağlamaya hazır. Ayrıca ilk güvenlik yardımının bugün harekete geçeceği ve önümüzdeki günlerde İsrail'e ulaşacağı söyleniyor. Açıklamanın sonunda şöyle bir cümle var "Oradaki ortak gücümüzün pozisyonunu güçlendiriyoruz, aynı zamanda materyal olarak da desteğimizi artıracağız ve bunları hızlı şekilde İsrail'e göndereceğiz. Bu da ABD'nin İsrail güvenlik güçlerine olan sarsılmaz desteğinin bir kanıtıdır." diyor. Bu açıklama ABD Savunma Bakanı Austin'den geldi. ABD askeri olarak da İsrail'in yanına geçmiş durumda diyebiliriz." dedi.

Haberin Devamı

BIDEN’DAN İSRAİL’E EK DESTEK TALİMATI

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada ise, ABD Başkanı Joe Biden'ın Hamas’ın devam eden saldırıları karşısında İsrail’e "ek destek" talimatı verdiği belirtildi. Açıklamada, söz konusu desteğe ilişkin ayrıntı verilmedi.

TELEFONDA GÖRÜŞTÜLER

ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ikinci kez telefonda görüştü. Beyaz Saray tarafından görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Biden’ın bir kez daha saldırılarda hayatını kaybeden İsrailliler için Netanyahu’ya taziyelerini sunduğu belirtilerek, Biden’ın İsrail Hükümetine ve halkına tam destek sözü verdiği aktarıldı.

Biden’ın görüşmede Netanyahu’ya ABD'nin son 24 saat içinde İsrail'e destek amacıyla gerçekleştirdiği yoğun diplomatik faaliyetler hakkında bilgi verdiği ifade edilen açıklamada, Biden’ın Netanyahu’ya İsrail’e yönelik ek yardımın şu anda yola çıktığını ve önümüzdeki günlerde daha fazlasının da geleceğini ilettiği belirtildi.

Haberin Devamı

BIDEN DÜN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

ABD Başkanı Joe Biden, Hamas’ın İsrail’e yönelik operasyonlarının ardından yaptığı açıklamada, İsrail’in kendisini savunmaya devam edebilmesini sağlayacaklarını belirterek, "ABD, İsrail’in yanında” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden Hamas’ın İsrail’e yönelik operasyonlarına ilişkin açıklama yaptı. Biden açıklamasında, İsrail’i kollayacaklarını ve her zaman İsrail’in yanında olduklarını belirterek, “İsrail vatandaşlarının ihtiyaç duyduğu yardıma ulaşmalarını ve kendilerini savunmaya devam edebilmelerini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

"Dünya birkaç saat içinde İsrail şehirlerine yağan binlerce roketin korkunç görüntülerini gördü” diyen Biden, "İsrail’in kendisini ve halkını sonuna kadar savunmaya hakkı var. Saldırıların hiçbir zaman gerekçesi olamaz. Yönetimimin İsrail’in güvenliğine olan desteği son derece sağlam ve sarsılmazdır” dedi.

Haberin Devamı

Masum insanların acı çekmesi ve ailelerin parçalanmasının insani düzeyde korkunç bir trajedi olduğunu söyleyen Biden, "Bu yürek parçalayıcı” ifadelerini kullandı.

Biden ayrıca, ekibine Türkiye, Suudi Arabistan, Filistin yönetimi, Mısır, Katar, Umman, BAE ve Avrupa da dahil olmak üzere bölgedeki liderlerle sürekli temas halinde olmaları konusuna talimat verdiğini açıkladı.