DünyaSon dakika... İsrail'den 'resmen savaş' ilanı! Gazzelilere 'evlerinizi terk edin' çağrısı

Son dakika... İsrail'den 'resmen savaş' ilanı! Gazzelilere 'evlerinizi terk edin' çağrısı

08.10.2023 - 22:35 | Son Güncellenme:

Hamas’ın askeri kanadı İsrail’e karşı Aksa Tufanı operasyonu başlattıklarını duyurarak gece boyunca 5 bin roket fırlattıklarını açıkladı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ise gece boyunca devam eden roket saldırısı sonrasında bu sabah ‘savaş durumu alarmı’ ilan etti.

 

Hamas'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyonun başladığını duyurdu. Can kaybının arttığı öğrenildi. Sayısız bina ve araç ise alevler içinde kaldı. İsrail'deki Kanal12 televizyonunun haberine göre, Gazze'den 4 ayrı silahlı grup çevredeki yerleşim yerlerine girmeyi başardı. Filistinli grupların, Gazze Şeridi açıklarında İsrail Deniz Kuvvetleri'ne ait bir tekneye ateş açtığı aktarıldı.

İSRAİL CUMHURBAŞKANI HERZOG’DAN ULUSAL BİRLİK ÇAĞRISI

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İsrail halkına Hamas’ın saldırıları karşısında ulusal birlik çağrısında bulunarak, “İsrail bu sefer de kazanacak” dedi.

MAÇLAR ERTELENDİ

UEFA, İsrail'deki güvenlik durumu nedeniyle 17 Ekim'e kadar ülkede yapılması planlanan maçları erteledi.

UÇAK GEMİSİ GÖNDERİLDİĞİ AÇIKLANDI

ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin, Hamas’ın saldırılarının ardından USS Gerald R. Ford uçak gemisi ve beraberindeki görev grubunu İsrail’e gönderdiğini duyurdu.

Haberin Devamı
timeline

Canlı Anlatım Özeti