Dünya Hamas'tan festivale silahlı baskın! Onlarcası havada belirdi, mermi yağmuru başladı

Hamas'tan festivale silahlı baskın! Onlarcası havada belirdi, mermi yağmuru başladı

08.10.2023 - 17:05 | Son Güncellenme:

Hamas kuvvetleri, İsrail sınırında düzenlenen bir festivale havadan baskın yaptı. Müzik seslerinin yerini mermi uğultularına bıraktığı kaostan sağ kalan bir kadın yaşananları anlattı.

Cumartesi günü Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırısı ve ardından İsrail'in Gazze'ye misilleme saldırılarında yüzlerce kişi hayatını kaybetti. İsrail basınında yer alan haberlere göre İsrail tarafında can kaybı 500'ün üzerine çıktı. Filistin Sağlık Bakanlığı ise İsrail'in Gazze Şeridi'ne hava saldırılarında şimdiye kadar 370 kişinin öldüğünü, yaklaşık 2000 kişinin de yaralandığını söyledi. İsrail ordusu, öldürülen Hamas militanlarının sayısının 400'e yükseldiğini belirtti.

Haberin Devamı

PARAMOTORLU OPERASYON

Ölü sayısının yanı sıra ülkenin güneyinde birçok kişi Hamas tarafından esir alındı. Cumartesi günü esir ve katliamların en yoğun yaşandığı yer ise Gazze Şeridi'ne yakın Kibbutz Re'im festivalinde yaşandı. Sınırın hemen yanında gerçekleşen festivale Hamas üyeleri havadan paramotorla saldırdı. Uzun namlulu silahlarla sıkarak ilerleyen Hamas güçleri bölgede birçok kişiyi öldürdü.

Hamastan festivale silahlı baskın Onlarcası havada belirdi, mermi yağmuru başladı

ŞANS ESERİ HAYATTA KALDI

Festivale katılan ve şans eseri bölgeden sağ çıkan Gili Yoskovich üç saat boyunca etrafından mermiler uçuşurken bir ağacın altında saklandığını kaydetti. Saatler sonra İbranice konuşan kişilerin seslerini duyduğunu belirten Yoskovich, bu kişilerin İsrail askeri olduğunu söyledi ve kurtulduğu için yetkililere teşekkür etti.

Haberin Devamı

'Nefes alıyordum ve şöyle diyordum, tamam öleceğim sorun değil gözlerini kapat' ifadelerini kullanan Yoskovich'in yaşadığı dehşet İngiliz medyasına yansıdı. Kilometrelerce öteden gelen Hamas güçleri gökyüzünde ilk başta nokta olarak gözükürken daha sonra mermi sesleri duyuldu. Silah seslerinin duyulması üzerine kaçmaya başlayan birçok kişi üzerlerine farkl noktalardan gelen mermilerin hedefi oldu. Öte yandan Daily Mail haberin kaynağı olarak İsrail medyasından Jerusalem Post'u gösterdi.

Hamastan festivale silahlı baskın Onlarcası havada belirdi, mermi yağmuru başladı

İSRAİL RESMİ OLARAK SAVAŞ İLAN ETTİ

İsrail Başbakanlık Ofisi, güvenlik kabinesinin resmi olarak savaş ilan ettiğini duyurdu. Bu kararı İsrail en son 1973 yılında Yom Kippur Savaşı olarak da bilinen Arap-İsrail Savaşı kapsamında almıştı. İsrail yerel basınında çıkan haberlere göre dün sabah saatlerinden beri 600 İsrailli yaşamını yitirdi. Gazze Sağlık Bakanlığı ise İsrail saldırıları sonucu 313 kişinin öldüğünü 2000 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Hamastan festivale silahlı baskın Onlarcası havada belirdi, mermi yağmuru başladı