Dünya ABD'de kampüste dehşet! Okulu bastı, 3 kişiyi öldürüp kendi kafasına sıktı

ABD'de kampüste dehşet! Okulu bastı, 3 kişiyi öldürüp kendi kafasına sıktı

14.02.2023 - 09:28 | Son Güncellenme:

ABD'nin Michigan eyaletinde bir şahıs üniversiteye silahla baskın düzenledi. Söz konusu olayda 3 kişiyi öldürüp intihar eden şahıs dünya basınında ses getirdi.

ABDde kampüste dehşet Okulu bastı, 3 kişiyi öldürüp kendi kafasına sıktı

ABD'nin Michigan eyaletinde kan donduran bir silahlı saldırı gerçekleşti. Söz konusu saldırıda birçok kişi hayatını kaybederken olay dünyada gündem oldu.

Haberin Devamı

3 KİŞİYİ VURUP İNTİHAR ETTİ

Michigan Eyalet Üniversitesi'nde gerçekleşen söz konusu gelişmede saldırgan kampüste bulunan 3 öğrenciyi vurarak öldürdü. Daha sonra üniversitenin binalarını ateşe veren ve bölgedeki öğrencilere dehşeti yaşatan saldırgan intihar etti. Michigan Eyalet Üniversitesi'nden sorumlu polis Chris Rozma olayla ilgili yaptığı açıklamada 3 ölünün yanı sıra 5 kişinin de yaralandığını aktardı. Yaralıların durumunun kritik olduğunu belirten Rozma, tedavilerinin sürdüğünü söyledi.

Polis ekipleri tarafından tamamlanan incelemeler sonucunda saldırının görüntüleri de paylaşıldı. Kameraya yansıyan dehşet anları sosyal medyada on binlerce kişi tarafından izlendi. Yetkililer şimdilik şahsın üniversitede öğrencisi olup olmadığını doğrulamadı.

Haberin Devamı

'KAÇ SAKLAN SAVAŞ' MESAJI

Trajik olay sonrası ABD polisi üniversite öğrencilerine toplu bir mesaj da gönderdi. 'Kaç, Saklan, Savaş' temalı mesajda "Koşmak, güvenli bir şekilde yapabiliyorsanız tehlikeden uzaklaşmak, saklanmak yerinde emniyete almak ve Savaşmak, başka seçeneğiniz yoksa kendinizi korumak anlamına gelir" denildi.

Öte yandan yapılan çalışmalar sonrası polis ekipleri kampüs ve çevresinin güvenli olduğunu ve öğrencilerin rahat bir şekilde günlük hayatlarına devam edebileceğini belirtti. Ancak Üniversite önümüzdeki 48 saatte yapılacak olan bütün etkinlikleri iptal etti. Bir öğrenci ise korkunç olay sonrası şu sözleri söyledi:

'Kendimizi hiçbir yerde güvenli hissetmiyoruz'