Dünya ABD'li subay Gazze için kendini yaktı! 'Bu suça ortak olamam'

ABD'li subay Gazze için kendini yaktı! 'Bu suça ortak olamam'

26.02.2024 - 06:50 | Son Güncellenme:

ABD'nin başkenti Washington'da bir ABD askeri İsrail'in zulmüne ortak olmayacağını söyleyerek kendini ateşe verdi. CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy yaşananları aktardı. İşte detaylar...

ABDli subay Gazze için kendini yaktı Bu suça ortak olamam

CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy yaşanan olayla ilgili şu ifadeleri kullandı: Pazar günü öğlen 1 sularında 1 kişi İsrail Büyükelçiliği önünde kendini ateşe vermişti. Biraz önce CNN TÜRK'ün elde ettiği görüntülere göre açıkça görebiliyoruz ki askeri üniforması içinde ABD askeri ilk önce şunları söylüyor canlı yayınladığı videoda, 'Ben ABD Hava Kuvvetleri'nin aktif bir üyesiyim. Artık soykırımın suç ortağı olmayacağım. Aşırı bir protesto eylemi yapmak üzereyim ancak insanların Filistin'de sömürgecilerin elinde yaşadığıyla karşılaştırıldığında bu hiçte aşırı değil. Egemen sınıfımızın normal olacağına karar verdiği şey bu' diyerek kendini ateşe veriyor.

Haberin Devamı

ABDli subay Gazze için kendini yaktı Bu suça ortak olamam

Burada bir gizli servis ajanının 'Merhaba beyfendi yardımcı olabilir miyim?' dediğini duyuyoruz ancak o sırada asker kendini ateşe veriyor ve daha sonra da aslında polisin silah çektiğini görüyoruz biz yanan askere. Hemen orada bir diğer kişinin de yangın söndürme tüpüyle alev alan askeri söndürdüğünü daha sonra da oraya hem itfaiyenin hem de polislerin geldiğini görüyoruz. Ayrıca ABD Hava Kuvvetleri Sözcüsü de bu kişinin ABD Hava Kuvvetleri'ne ait bir asker olduğunu doğrulamış durumda.

ABDli subay Gazze için kendini yaktı Bu suça ortak olamam