Dünya Apar topar Beyaz Saray'a geri dönüş yaptı! Biden'dan acil durum toplantısı

Apar topar Beyaz Saray'a geri dönüş yaptı! Biden'dan acil durum toplantısı

14.04.2024 - 01:09 | Son Güncellenme:

İran İsrail’e İHA saldırısı başlattı. Açıklamalar peş peşe geldi. ABD Başkanı Joe Biden acil durum toplantısına katıldı. Öte yandan Biden'ın gün içinde hafta sonu ziyaretini iptal edip tekrar Washington'a döndüğü öğrenildi.

Apar topar Beyaz Saraya geri dönüş yaptı Bidendan acil durum toplantısı

ABD Başkanı Joe Biden, hafta sonu için ayrıldığı başkente geri döndü. Biden'ın 'Orta Doğu'daki olaylar hakkında ulusal güvenlik ekibiyle istişare' nedeniyle Washington'a geri döndüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

ABD'NİN EN ÜST KADEMESİ TOPLANDI

Biden Beyaz Saray Durum Odası’nda devletin en üst kademesini topladı. Durum odasından paylaşım yapan Biden, "İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarına ilişkin güncel bilgiler için ulusal güvenlik ekibimle az önce görüştüm. İran ve vekillerinden gelen tehditlere karşı İsrail'in güvenliğine olan bağlılığımız sarsılmazdır." dedi.

AÇIKLAMA YAPMAYACAK

Biden'ın toplantı sonrası herhangi bir açıklama yapmayacağı öğrenildi.

DÜZENLİ OLARAK BİLGİLENDİRİLİYOR

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, "Başkan Biden ulusal güvenlik ekibi tarafından durum hakkında düzenli olarak bilgilendiriliyor. İsrailli yetkililerin yanı sıra diğer ortak ve müttefiklerle de sürekli iletişim halinde" dedi.

Haberin Devamı

'ABD’YE GEREKLİ UYARILARI YAPTIK'

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Hollanda ve Belçika Dışişleri Bakanları ile yaptığı telefon görüşmesinde, “ABD’ye konu hakkında gerekli uyarıları yaptık” dedi.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan Hollanda ve Belçika Dışişleri Bakanları ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail’in Şam’da İran Konsolosluğu'nu hedef alması ve bu saldırıya İran'ın karşılığı ele alındı. Abdullahiyan görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İsrail rejiminin Şam’da İran Konsolosluğunu hedef alması ve uluslararası sözleşmeleri ihlal etmesini ele aldık. Ülkemizin konuya ilişkin duruşunu aktardım. ABD’ye konu hakkında gerekli uyarıları yaptığımızı vurguladım. Ayrıca Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yapılan görüşmede uluslararası, bölgesel ve Gazze'deki son gelişmeler ele alındı” dedi.