Dünya'Bana fare eti yedirdiler'! Ünlü TikTok fenomeni hapse atıldı

'Bana fare eti yedirdiler'! Ünlü TikTok fenomeni hapse atıldı

18.03.2025 - 10:44 | Son Güncellenme:

32 yaşındaki ünlü TikTok fenomeni Ellis Matthews, lüks içinde yaşamak için İngiliz vergi mükelleflerini nasıl dolandırdığı ortaya çıktıktan sonra vizesini aştığı gerekçesiyle tutuklanarak hapse atıldı. Matthews, kaldığı hücredeki dayanılmaz koşulları anlattı. İşte detaylar...

Haberlerimizi Google'da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
Bana fare eti yedirdiler Ünlü TikTok fenomeni hapse atıldı

İngiliz TikToker Ellis Matthews, lüks içinde yaşamak için İngiliz vergi mükelleflerini nasıl dolandırdığı ortaya çıktıktan sonra vizesini aştığı gerekçesiyle hapse atıldı.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Matthews, dört yıldır yaşadığı güneydoğu Asya'daki “rüya hayatını” övünerek anlattı ve bunu yurtdışından gelen yardımları alarak finanse ettiğini iddia etti.

Binlerce takipçisine “altı zihinsel rahatsızlığı” için Birleşik Krallık hükümetinden her ay 2.300 Sterlin yardım aldığını söyleyerek övündü.

Ancak lüks yaşam tarzı 3 Mart'ta dört yaşındaki oğlu Cairo ile birlikte “fare istilasına uğramış” bir Bangkok hapishanesine atılmasıyla darmadağın oldu.

Vizesi 21 Şubat'ta sona erdiği için ve yerel bir çocuk istismarına karşı yardım kuruluşunun Kahire'nin refahı konusunda endişelerini dile getirmesi üzerine tutuklandı.

Haberin Devamı

Bana fare eti yedirdiler Ünlü TikTok fenomeni hapse atıldı

Haberin Devamı

İDDİALARI REDDETTİ

Matthews hapise atılınca İngiltere'den yardım aldığının doğru olmadığını iddia etti.

Haberin Devamı

Ellis'e göre, sahte videolarını gören İngilizler Taylandlı yetkililerle temasa geçerek onu insan kaçakçılığı ve çocuk istismarıyla suçladı ve bu da tutuklanmasına yol açtı.

Ellis, “Bu videolar sadece bir şakaydı. Gerçek şu ki Tayland'dayken Birleşik Krallık'tan tek bir kuruş bile yardım almadım. Birleşik Krallık'taki insanların neden kızgın ve üzgün olduklarını anlayabiliyorum, bu yüzden bana pek sempati duymuyorlar. Ama ben sadece daha fazla takipçi kazanmak ve TikTok hesabımdan biraz para kazanmak için videolarımda yalan söylüyordum. Hepsi büyük bir aldatmacaydı, hepsi bu” dedi.

Haberin Devamı

Bana fare eti yedirdiler Ünlü TikTok fenomeni hapse atıldı

Haberin Devamı

BİZE PİRİNÇ LAPASI VE FARE YEDİRİYORLAR

Ellis, kendisi ve oğlunun 16 kadın ve onların çocuklarıyla paylaştıkları hücrede karşı karşıya kaldıkları dayanılmaz koşulları anlattı.

“Burası yeryüzündeki cehennem, hayal edebileceğiniz en kötü hapishane. Cildim kızarıklıklarla kaplı, hem ben hem de oğlum bitlendik, korkunç böcek ısırıkları var ve etrafta fareler dolaşıyor.” dedi.

Ellis topak topak pirinç ve yenemeyecek kadar iğrenç olan fare etiyle hayatta kaldıklarını söyledi.

TÜRKİYE'YE GİDEBİLİRİM

Taylandlı yetkililer Ellis'e İngiltere'ye geri dönmek için uçak bileti alabildiği zaman ülkeden ayrılabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Ancak Ellis, İngiltere'ye dönmektense hapishanede çürümeye devam etmeyi tercih ettiğini, çünkü sosyal hizmetlerin Kahire'yi kendisinden alacağından korktuğunu söyledi.

"Kamboçya veya Türkiye benim için çok daha iyi seçenekler" dedi.

 

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler