Dünya Başkan Biden’in kardeşi FBI dinlemesine takılmış

Başkan Biden’in kardeşi FBI dinlemesine takılmış

19.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Joe Biden’ın kardeşi James Biden’ın, 1990’larda bir rüşvet davası kapsamında FBI dinlemesine takıldığı ortaya çıktı.

Başkan Biden’in kardeşi FBI dinlemesine takılmış

“Washington Post”un haberine göre, 1998’de Mississippi’de avukatlık yapan Richard Scruggs, o dönem Kongre’de görüşülen tütün yasasına desteğin artması için James Biden ve Sara Biden’ın danışmanlık firması Lion Hall’la anlaşma yaptı.

Haberin Devamı

Scruggs’ın, James Biden’a bu iş 100 bin dolar ödeme yaptığı tespit edildi. Washington Post’a konuşan avukat, “Bir senatörün kardeşi olmasaydı muhtemelen onunla anlaşmazdım” ifadelerini kullanırken, James Biden’ın hiçbir zaman abisiyle bu konuya ilişkin konuşmadığını aktardı. Haberde Scruggs’ın o dönem Senato Yargı Komitesi’nin bir üyesi olan Joe Biden’ın yasayı desteklemesini istediği ifade edildi. Biden ilk etapta gönülsüz olsa da, daha sonra yasanın en önemli destekçilerinden biri oldu ancak yasa Kongre’den geçmedi.

ABD Başkanı Joe Biden ve eşi Jill Biden’ın önceki akşam Delaware’deki kampanya merkezinde katıldığı yemek sonrası bir otomobilin, konvoylarında yer alan araca çarpması paniğe neden oldu. Olayın sadece kaza olduğu bildirildi.