Dünya Bir buçuk metrelik suda 3 metrelik köpekbalığının saldırısına uğradı!

Bir buçuk metrelik suda 3 metrelik köpekbalığının saldırısına uğradı!

03.07.2022 - 16:12 | Son Güncellenme:

Aİlesiyle birlikte plaja giden genç kız, sadece bir buçuk metre derinliğindeki suda yüzerken başına geleceklerden habersizdi.

Bir buçuk metrelik suda 3 metrelik köpekbalığının saldırısına uğradı

17 yaşındaki Addison Bethea, Florida sahilinde yüzmek üzere denize girdiğinde başına geleceklerden habersizdi. Yalnızca bir buçuk metre derinliğindeki suda yüzerken, 3 metrelik bir köpekbalığı genç kıza saldırdı. Bir anda ortalık kan gölüne dönerken, Addison'ın 22 yaşındaki erkek kardeşi Rhett Willingham, bir saniye bile tereddüt etmeden cesurca suya girdi. Kız kardeşini yakalayıp kıyıya geri götürmeye çalışan Rhett, köpekbalığına tekme attı.

Haberin Devamı

İKİNCİ AMELİYAT

Sağlık görevline haber verildi ve kısa süre içerisinde ambulansın sirenleri sahilde duyuldu. Keaton Plajı'nda olay yerine gelen acil servis ekipleri, ilk müdahaleyi sahilde yaptı. Ardından Addison, hava yoluyla Tallahassee Memorial Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede vakit kaybetmeden ameliyata alınan genç kız, bacağının bir kısmını kaybetti. 17 yaşındaki Addison, gelecek hafta ikinci bir operasyon daha geçirecek.

Bir buçuk metrelik suda 3 metrelik köpekbalığının saldırısına uğradı

Rhett, konuk olduğu Günaydın Amerika adlı televizyon programında, kız kardeşinin hayatını kurtardığı anı anlatırken adeta dehşeti yeniden yaşadı.

Kız kardeşimin yanına yüzdüm, onu yakaladım. Köpekbalığını iterek kız arkadaşımı kurtarmaya çalıştım. Köpekbalığı üzerimize gelmeye devam etti. Onu var gücümle tekmeledim. Geri geri yüzerek kıyıya ulaştık ve bağırarak yardım istedim.

İZLEDİĞİ BELGESELİ HATIRLADI

Addison da yaptığı açıklamada köpekbalığına vurmaya çalıştığını ancak hayvanın onu ısırdığını söyledi. Bacağında tuhaf bir acı hissettiğini söyleyen Addison, televizyonda izlediği bir belgeseli hatırladığını ve hayvanın burnunu yumrukladığını anlattı. Köpekbalığı saldırısında bacağının bir kısmını kaybeden genç kız ilk kez görüntülendi.

Bir buçuk metrelik suda 3 metrelik köpekbalığının saldırısına uğradı

Haberin Devamı

KARDEŞİ ŞAKA YAPIYOR SANDI

Addison'ın babası Shane Addison, köpekbalığının kızının sağ bacağına nasıl saldırdığını ve "kötü, kötü bir yara" bıraktığını Daily Mail gazetesini anlattı ve "Addison, 3 metrelik köpekbalığını ve kan revan içinde kalan bacağını görene dek erkek kardeşinin ona şaka yaptığını sanmıştı" ifadelerini kullandı.

Shane, "Köpekbalığı onu kötü yaralamıştı. Çok solgundu ve şoka girmek üzereydi" diye konuştu. Tallahassee Memorial Hastanesi'nden yapılan açıklamada ise, Rhett'in kız kareşinin hayatını köpekbalığıyla savaşarak ve ardından ciddi yaralanma nedeniyle kan kaybını azaltmak için bacağına turnike yaparak bilincini açık tutmayı başardığını söyledi.

Ponpon kız olan ve tenis oynamayı seven Addison, şu anda hastanede ikinci ameliyatını olmayı bekliyor. Cerrahlar, protezlerin takılmasına uygun olması için alt bacağından yeterli doku kurtarmayı umuyor.

Saldırının ardından Taylor County Şerif Ofisi, yüzücüleri ve balıkçıları uyardı.

BİR SALDIRI DA MISIR'DA

Bir köpekbalığı saldırısı da Mısır'da gerçekleşti. Mısır'ın Kızıldeniz kıyısındaki tatil kenti ve turizm merkezi Hurgada'da Avusturyalı bir kadın Sahl Hasheesh beldesi açıklarında yüzdüğü sırada köpekbalığının saldırısına uğradı. 68 yaşındaki kadın hayatını kaybetti. Yetkililer yaşanan olay üzerine bölgeyi üç gün boyunca kapatarak dalış, şnorkelli yüzme, rüzgar sörfü ve uçurtma dahil tüm deniz faaliyetlerinin yasaklandığını ve balıkçı teknelerinin de Hurgada açıklarında durmasına izin verilmediğini duyurdu.

Bir buçuk metrelik suda 3 metrelik köpekbalığının saldırısına uğradı

Haberin Devamı

Bölgede, 2020 yılında Ukraynalı bir çocuk köpekbalığı saldırısında kolundan yaralanmış, Mısırlı bir tur rehberi de bir bacağını kaybetmişti.