Dünya Brezilya lideri Temer meydan okudu

Brezilya lideri Temer meydan okudu

23.12.2016 - 10:48 | Son Güncellenme:

Yolsuzluk suçlaması nedeniyle ülke içinde yükselen istifa seslerine yanıt veren Devlet Başkanı Temer, koltuğunu bırakmayacağını ve verilecek bir yargı kararını da temyize götüreceğini söyledi.

Brezilya lideri Temer meydan okudu

Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer, hakkındaki yolsuzluk iddialarını reddederek yıl başından önce istifa etmesi yönündeki talepleri kabul etmedi.

Haberin Devamı

Başkent Brasilia'da katıldığı bir programda gazetecilere açıklama yapan Temer, görevden ayrılması talebiyle ülke içinde yükselen sesleri kesin bir dille reddetti.

İstifa etmeyeceğini söyleyen Temer, hakkında verilecek hukuki bağlayıcılığı bulunan herhangi bir kararı temyize götüreceğini de sözlerine ekledi.

Brezilya yasalarına göre, Temer'in yılbaşından önce istifa etmesi durumunda ülkede 2017 yılında erken devlet başkanı seçimi yapılması gerekiyor.

Ülkedeki bir inşaat firmasının eski müdürü Claudio Melo Filho, geçen hafta savcılığa verdiği ifadesinde, Temer'in Başdanışmanı Jose Yunes'i seçim kampanyasında yasa dışı finansman sağlamaya aracılık etmekle, Devlet Başkanı Temer'i de yasa dışı seçim kampanyası finansmanıyla suçlamıştı. Temer, iddiaları reddetmişti.

Haberin Devamı

Devlet Başkanı Temer'in mayıs ayında göreve gelmesinden bu yana altı kabine üyesi istifa etti.

Görevinden azledilen eski Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in hedefinde de Temer var. Rousseff de halefini yolsuzlukla suçluyor. Rousseff'in avukatları, Sao Paulo mahkemesine bir inşaat firmasının eski üst yöneticisinin Temer'e 295 bin dolar rüşvet ödediğine dair belgeler sunmuştu.