Dünya Hamas, 2 rehineyi daha serbest bıraktı! 'İsrail kabul etmedi' iddiası

Hamas, 2 rehineyi daha serbest bıraktı! 'İsrail kabul etmedi' iddiası

23.10.2023 - 22:06 | Son Güncellenme:

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğu sonrası 2 rehineyi daha serbest bıraktığını açıkladı. Serbest bırakılan rehinelerin İsrail vatandaşı olduğu belirtildi.

Hamas, 2 rehineyi daha serbest bıraktı İsrail kabul etmedi iddiası

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar devam ederken, Hamas, 2 rehineyi daha serbest bıraktı. Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğu sonrasında Gazze Şeridi’nde tutulan 2 rehinenin daha serbest bırakıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Serbest bırakılan rehinelerin İsrail vatandaşı Nurit Yitzhak ve Yocheved Lifshitz olduğu belirtilen açıklamada, söz konusu rehinelerin geçtiğimiz hafta cuma günü serbest bırakılmak istendiği ancak İsrail'in bunu kabul etmediği ifade edildi. Açıklamada ayrıca, 2 rehinenin insani ve tıbbi nedenlerden dolayı serbest bırakıldığı aktarıldı.

Hamas, 2 rehineyi daha serbest bıraktı İsrail kabul etmedi iddiası

İsrailli 2 rehine, Kassam Tugayları militanları tarafından Kızılhaç yetkillierine teslim edildi.

Hamas, daha önce İsrailli anne ve 2 çocuğunu ve ABD vatandaşı anne ve kızını serbest bırakmıştı.

İSRAİL OPERASYON BAŞLATMIŞTI

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hamas'ın rehin aldığı sivillerin kurtarılmasına yönelik operasyonun başladığını duyurdu. Hagari 'Sınırlı kara operasyonu başladı' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Daniel Hagari Pazartesi günü yaptığı açıklamanın devamında ordunun Gazze'de yabancı uyruklular da dahil olmak üzere Hamas tarafından tutulan 222 rehineyi doğrulayabildiğini söyledi.

Hagari ayrıca ordunun bölgedeki gerekli kontrolleri yaptıktan sonra 14 insani yardım kamyonunun Gazze'ye girdiğini bildirdi.