Dünya Hayvanat bahçesinde ilginç kare: Ayı değil insan

Hayvanat bahçesinde ilginç kare: Ayı değil insan

01.08.2023 - 12:57 | Son Güncellenme:

Bir hayvanat bahçesinde çekilen ve kafaları karıştıran görüntü ABD ve İngiliz medyasında kısa sürede gündem haline geldi.

Hayvanat bahçesinde ilginç kare: Ayı değil insan

Çin'de bir hayvanat bahçesinde çekilen ve kısa sürede dünya basınında en çok okunan haberler arasına giren gelişmede bir ayının görüntüsü yer aldı. Görüntülerde iki ayakları üzerinde ziyaretçilerden yemek isteyen ayı yer alırken birçok kişi ayının kostümlü bir insan olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

AÇIKLAMA GELDİ

Hangzhou Hayvanat Bahçesi'nde çekilen görüntülerle ilgili yönetim mizahi bir dille ayının ağzından yaptığı açıklamada 'Bazı insanlar bir insan gibi durduğumu düşünüyor. Görünüşe göre beni pek iyi anlamıyorsun' ifadesini kullandı. Yerel basında çıkan haberlerde ise ayının duruş ve derisi nedeniyle insan benzediği belirtildi.

Hayvanat bahçesinde ilginç kare: Ayı değil insan

BEKÇİLER 'AYI' DEDİ

AFP'de yer alan bilgilerde hayvanat bahçesindeki bekçilerin sözlerine yer verildi. Görevliler konuyla ilgili 'Ayılar söz konusu olduğunda akla gelen ilk şey devasa bir figür ve inanılmaz bir güç. Ancak tüm türler aynı değil' dedi. Güneş ayısı olarak bilinen türün insan sanılmasının en büyük etkeni ise ince bacaklarının yanı sıra bir de kürk kıvrımlarının olması.

Hayvanat bahçesi sözcüsü ise 40 derece sıcaklıkta bir insanın o kostümle kısa sürede bayılacağını belirtti ve söz konusu iddiaları yalandı.