Dünya İsveç'in başkentinde terör propagandası! Terör örgütünün sözde bayrağı simge yapılarda

İsveç'in başkentinde terör propagandası! Terör örgütünün sözde bayrağı simge yapılarda

17.06.2022 - 09:37 | Son Güncellenme:

Terör örgütü PKK/YPG'ye verdiği destek nedeniyle Türkiye'nin NATO'ya dahil olmasına karşı çıktığı İsveç'te bir kez daha terör propagandası yapıldı. Başkent Stockholm'deki belediye binasına terör örgütünün sözde bayrağı ve elebaşı Öcalan'ın fotoğrafları yansıtıldı.

Önce terör örgütünün köprüye sözde bayrağını astılar. Bu kez simge yapılarını terör propagandasına açtılar. NATO'ya katılmak için onay bekleyen İsveç'te terör yandaşları bir kez daha sahnede.

Haberin Devamı

İsveç'in başkenti Stockholm'de terör örgütü PKK/YPG'nin sözde bayrağı ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları projeksiyonla simge binalarına yansıtıldı.

Belediye binası ve kentin sembol binalarından Avicii Arena'ya yansıtılan ve 14 Haziran'da gerçekleştirilen terör gösterisinde örgütün sloganları da yer aldı. Türkiye son olarak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in İsveç ve Finlandiya'nın adaylık süreciyle ilgili üçlü görüşme taleplerini PKK ve FETÖ üyelerini barındırdığı ve Suriye'nin kuzeyinde halen YPG'ye destek verdikleri gerekçe göstererek reddetmişti.

İsveçin başkentinde terör propagandası Terör örgütünün sözde bayrağı simge yapılarda

NATO'ya üye olmak isterken Türkiye'nin vetosuyla karşılaşan İsveç terörle mücadele yasasında değişikliğe gitmişti. 349 sayfalık yasa 1 Temmuz 2023'te ise yürürlüğe girecek.

Haberin Devamı

"İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN GÖNDERDİKLERİ BELGELER BEKLENTİLERİ KARŞILAMAKTAN UZAK"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da geçtiğimiz gün, İrlanda Dışişleri ve Savunma Bakanı Simon Coveney ve Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt ile bakanlıkta bir araya gelmişti. Bakan Çavuşoğlu ve konuk bakanlar, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlemişti.

Bakan Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik talepleriyle ilgili, "İki ülkeye bağlı, adaylığını koydu. Biz endişelerimizi, NATO ve iki ülkeye ilettik. Bu iki ülke bizim bu beklentilerimizi nasıl karşılayacak? Bu konuyu bir mutabakata bağlamamız lazım. NATO da devrede. Kendileriyle sürekli görüşüyoruz. NATO'dan da aynı şekilde uzlaşı belgesi geldi. İsveç Başdanışmanından bir belge geldi. Biz bu belgelerin bizim beklentilerimizi karşılamasından çok uzak olduğunu ilettik. Sonuçta 'ne zaman' diye sorulmaz. Bu ülkeler ne zaman ve nasıl endişelerimizi karşılayacak.

Top şu an karşı ülkelerde. Mektup değil de cevaplarını beklediğimizi bir kez daha hatırlatmak isterim. Doğru yaptırımlarla bu işler çözülmez. Endişelerimizin karşılanması lazım. Meşru endişelerdir. Türkiye, çok önemli sorumluluklar üstleniyor. İdlib'de 100 bin tane sığınma yeri yapıyoruz. Tüm bunları yaparken yalnız kalıyoruz. Bir taraftan da PKK/YPG örgütü oradaki insanlara saldırıyor. Türkiye topraklarına saldırıyor. ABD ve Rusya bu toprakları temizleyeceğine dair söz vermişti. Fakat yerine getiremediler. Her türlü terör tehdidine karşı tedbirlerimizi almamız lazım" diye konuşmuştu.