Dünya İsveç’te bıçaklı saldırı: 8 yaralı

İsveç’te bıçaklı saldırı: 8 yaralı

04.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İsveç’te Jönköping kenti yakınlarındaki Vetlanda kasabasında düzenlenen bıçaklı saldırıda 8 kişi yaralandı. Saldırgan yaralı olarak ele geçirilirken, polisin terör şüphesi üzerinde durduğu bildirildi.

İsveç’te bıçaklı saldırı: 8 yaralı

 

Vetlanda kasabasında dün öğlen saatlerinde 5 ayrı yerde bıçağa benzer kesici bir aletle saldırı gerçekleştiren 20 yaşındaki saldırgan, polis tarafından silahla vurularak etkisiz hale getirildi. Yaralanan 8 kişiden bazılarının durumunun ağır olduğunu belirten polis, hafif suçlardan kaydı olan saldırganın da hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Polis ilk etapta olayı cinayet girişimi olarak ülke medyasına açıklarken, akşam yapılan yeni açıklamada, “Saldırıda terör şüphesi üzerinde yoğunlaşıldığı ve Gizli Servis’e (SAPO) rapor edildiği” ifade edildi. Saldırının tanıkları olduğunu belirten polis sözcüsü Angelica Israelsson Silfver, daha detaylı bir açıklama yapamayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

İsveç Başbakanı Stefan Löfven, yaptığı açıklamada “Bu korkunç eylemi kınıyorum. Güvenli varoluşumuzun ne kadar kırılgan olduğu bize hatırlatıldı. Herkesi, şiddete maruz kalanlara ve sağlık sistemindeki, polise ve belediyedeki yaralılara bakmak ve güvenliği sağlamak için çalışan kadınla erkeklere iyi düşüncelerini göndermeye çağırmak istiyorum” dedi.