Dünya İtalyan mafyasına rest çekti! Çamaşır suyuyla 'Kimyasal ölüm'

İtalyan mafyasına rest çekti! Çamaşır suyuyla 'Kimyasal ölüm'

26.02.2024 - 15:55 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük mafya organizasyonlarından olan ‘Ndrangheta' ağına rest çeken papaz, bir kiralık katil tarafından akılalmaz bir yöntemle öldürülmeye çalıştı, olayın detayları ise kan dondurdu.

İtalyan mafyasına rest çekti Çamaşır suyuyla Kimyasal ölüm

Kasım ayında İtalya’nın en büyük mafya davalarından birinde 207 kişiye toplam 2200 yılın üzerinde hapis cezası verildi.Ocak 2021’de başlayan Rinascita-Scott davasında, güneydeki Calabria bölgesi merkezli ‘Ndrangheta mafyasıyla bağlantılı oldukları iddiasıyla 300’den fazla kişi yargılanıyordu. Bugün açıklanan kararla 207 kişi, gasptan uyuşturucu kaçakçılığına kadar çeşitli suçlamalardan 30 yıla varan hapis cezalarına çarptırıldı. Halen koalisyon hükümetinin ortaklarından olan, eski başbakanlardan Silvio Berlusconi’nin partisi Haydi İtalya’dan eski senatör Giancarlo Pittelli de mafyayla bağlantı suçlamasıyla 11 yıl hapse mahkum edildi.

Haberin Devamı

İtalyan mafyasına rest çekti Çamaşır suyuyla Kimyasal ölüm

50 MİLYAR EUROLUK GELİR

İtalya’nın en yoksul bölgelerinden Calabria’da merkezlenen ‘Ndrangheta, dünyanın en güçlü organize suç örgütleri arasında sayılıyor. Dünyanın birçok ülkesinde varlık gösteren ve Avrupa’da kokain pazarının yüzde 80 kadarını kontrol ettiği düşünülen ‘Ndrangheta’nın yıllık geliri 50 milyar Euro olarak hesaplanıyor. ‘Ndrangheta’nın en az 150 klandan oluştuğu ve büyük ölçüde aile bağlarına dayandığı için büyük bir gizlilik ağından faydalandığı belirtiliyor.

ÇAMAŞIR SUYUYLA SUİKAST!

İtalya'nın güneyinde Ndrangheta mafyasının aleyhine sık sık açıklamalarda bulunan bir papaz ise mafyanın suikastçısı tarafından hedef alındı. Peder Felice Palamara, 'Ndrangheta mafya ağının kalesi olan Calabria'da içinde su ve şarap bulunan şişelerden tuhaf bir koku geldiğini fark etti.

Haberin Devamı

İtalyan mafyasına rest çekti Çamaşır suyuyla Kimyasal ölüm

 

ÖLÜ KEDİLERİ EVİNİN ÖNÜNE ATTILAR

Hemen polisi arayan Palamara astım ve solunum yolu hastalıklarına sahipti ve çamaşır suyunu içmesi durumunda olay yerinde hayatını kaybedebilirdi. Polis, kiliseye kimin girip suya ve şaraba kimyasal temizleyici kattığını belirlemek için güvenlik kamerası görüntülerini inceledi ve şüphelinin kimliğini tespit etti. Yetkililer söz konusu kişinin Ndrangheta ile bağlantıları olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz hafta ise Palamara'nın evinin önündeki arabası kundaklandı ve tehdit mektupları aldı dahası evinin önüne ölü kediler de bırakıldı. Palamara ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Korkmuyorum. Yaptığım şeyi yapmaya devam edeceğim. Ben özgürüm ama onlar değil” dedi.