Dünya Kadınlar ambarlara kilitlenmiş!

Kadınlar ambarlara kilitlenmiş!

19.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Geçen Çarşamba Yunanistan’ın Mora Yarımadası açıklarında batan, en az 79 kişinin öldüğü göçmen teknesiyle ilgili yeni ve ürkütücü bilgiler ortaya çıktı.

Kadınlar ambarlara kilitlenmiş

İngiliz “The Guardian” gazetesinin haberine göre, kazadan kurtulanlardan alınan yeni ifadeler, kadın ve çocukların yanı sıra Pakistan vatandaşlarının da teknenin en tehlikeli kısmı olan güverte altında seyahat etmeye zorlandığını ortaya koydu. 

Haberin Devamı

Hayatta kalanların sahil güvenlik görevlilerine verdiği ifadelere göre, Pakistanlılar dışındaki göçmenlerin, muhtemel bir alaboradan kurtulma ihtimali çok daha yüksek olan üst güverteye çıkmalarına izin verildi. Bazı tanıklar, kadınlar ve çocukların, aşırı kalabalık gemide erkeklerce “korunmak” amacıyla ambara “kilitlendiğini” öne sürdü. 

Pakistan vatandaşları su istediğinde ya da kaçmaya çalıştığında mürettebatın kötü davranışıyla karşılaştıklarını kaydeden tanıklar, içme suyunun bitmesi nedeniyle henüz daha tekne batmadan yolculardan 6’sının hayatını kaybettiğini öne sürdü. Yaklaşık 750 kişinin bulunduğu teknede 400 Pakistanlının olduğu öne sürülürken, Pakistan medyasında yer alan haberlerde olayda 298 Pakistanlının öldüğü, bunlardan 135’inin Keşmir bölgesinden olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Pakistan Dışişleri Bakanlığı ise kurtulan 104 kişiden sadece 12’sinin Pakistanlı olduğunu açıkladı. Pakistan, ayrıca olayla ilgili 10 kişinin kaçakçılık şüphesiyle gözaltına alındığını bildirirken, Başbakanı Şahbaz Şerif, insan kaçakçılığı yapanların “ağır bir şekilde cezalandırılacağını” söyleyerek gerekli önlemlerin alınması talimatını verdi.