Dünya Kıl dönmesi komaya soktu! Doktorları afallatan hasta

Kıl dönmesi komaya soktu! Doktorları afallatan hasta

27.03.2024 - 13:18 | Son Güncellenme:

Sayısız tıbbi müdahaleye maruz kalarak kabus dolu günler yaşadı. Doktorlar hayatta kalma şansının yalnızca yüzde 4 olduğunu söyledi. Her şey, vücudundaki batık tüyleri alma girişimiyle başladı...

Kıl dönmesi komaya soktu Doktorları afallatan hasta

ABD'li bir adam, yaşadığı 'kıl dönmesi' ile başlayan kabustan adeta mucizevi şekilde kurtuldu. Doktorların söylediği yüzde 4'lük hayatta kalma şansı gerçek oldu.

Haberin Devamı

30'lu yaşlarının sonlarında olan Steven Spinale, kasık bölgesindeki batık tüyleri alma girişiminden sonra adeta ölümden döndü. Spinale, doktorları tarafından ilaç yardımıyla suni komaya dahi sokuldu.  Kız kardeşi Michelle ise, sosyal medya hesabında zorlu süreci anlatırken, "Başkaları gibi biz asla inancımızı kaybetmedik" dedi. Michelle kardeşinin 2022 yılının sonlarında hastaneye kaldırılmasından sonraki ölüme yakın tecrübesini anlattı.

Kıl dönmesi komaya soktu Doktorları afallatan hasta

DOKTORLARIN TEK BULABİLDİĞİ BİR YERDE İÇ KANAMA OLDUĞUYDU

"Doktorların tek anladığı, bir yerden iç kanama olduğuydu. Bunun endişelerimizin en küçüğü olacağını bilemezdik" diyor Michelle, bakımı için 9 bin dolardan fazla bağış toplayan yardım sayfasında. Hızla kötüleşti ve kalbi durunca yaşam desteğine bağlandı. Vücudunu tahrip eden ve tüm organlarını kapatan nadir bir bakteri tespit edildi. Ciddi seviyede kan zehirlenmesi vardı ve vücudu şoktaydı."

Haberin Devamı

Kız kardeşi, vücudun enfeksiyona tepki vermesi ve organların ciddi şekilde hasar görmesi sonucu oluşan kan zehirlenmesinin bu kabusun yalnızca başlangıcı olduğunu ekledi. Hastanedeyken, akut solunum sıkıntısı sendromunun yanı sıra her iki akciğerinde de influenza A ve çift pnömoni gelişti. Kız kardeşinin aktardığına göre zavallı adam üç hafta boyunca tıbbi müdahaleyle komada tutuldu.

Kıl dönmesi komaya soktu Doktorları afallatan hasta

'CANLI ÇIKAMAZ' DEDİLER

Michelle yakın zamanda çekilmiş videoda, doktorların 'Steven'ın bu durumdan canlı çıkamayacağını' söylediğini ve anlattı. Diğer paylaşımlarında ise, Steven'ın hayatta kalma şansının %4 civarında olduğunu kaydetti.

Açık kalp ameliyatı geçirmesi, ve ciğerlerinden sürekli sıvı çekilmesi gibi sayısız zorlu tıbbi işleme maruz kaldı. Ancak mucizevi şekilde hayatta kalma mücadelesini kazandı ve 2023'ün sonunda yeniden yürüme yeteneğine kavuştu. Michelle, geçen hafta yayınlanan başka bir videoda, "Umudumuzu veya inancımızı asla kaybetmedik" diyor.