Dünya Koinu Tayfunu Tayvan'da can aldı, yüzlerce yaralı var

Koinu Tayfunu Tayvan'da can aldı, yüzlerce yaralı var

05.10.2023 - 10:37 | Son Güncellenme:

Karaya 252 kilometre hızla ulaşan tayfun yoğun yağış ve şiddetli rüzgar getirdi, birçok binanın hasar gördüğü Tayvan'da uçuşlar da iptal edildi.

Koinu Tayfunu Tayvanda can aldı, yüzlerce yaralı var

Güney Asya ülkesi Tayvan’da bugün karaya ulaşan Kouni Tayfunu’nun yol açtığı şiddetli rüzgar ve yağışlar nedeniyle 1 kişi hayatını kaybederken, yaralananların sayısı 304'e yükseldi.

Haberin Devamı

Tayvan İtfaiye Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, Taichung kentinde etkili olan tayfunun yol açtığı şiddetli yağış ve rüzgar nedeniyle 1 kişi hayatını kaybederken, ülke genelinde yaralananların sayısı 304'e yükseldiği belirtildi.

Rüzgar hızı saatte 252 kilometreye kadar çıkan kategori 4 seviyesindeki tayfun nedeniyle birçok bina hasar gördü, çok sayıda ağaç devrildi.

Ülkenin güneydoğusunda yer alan 5 bin nüfuslu Orkide Adası’nda etkili olan rüzgar araçları savururken, limandaki balıkçı tekneleri battı. Tayvan’ın başlıca hava yolu şirketleri UNI ve Mandarin Havayolları uçuşların çoğunun iptal edildiğini duyururken, feribot seferleri de durduruldu.

Kouni Tayfunu'ndan etkilenen şehirlerde iş ve eğitime 1 günlük ara verildi.

Haberin Devamı

Tayfunun Tayvan'da yarına kadar etkili olması bekleniyor, ardından Çin’in Guangdong eyaletine doğru ilerleyerek etkisini kaybedecek.