Dünya ‘Korkmuyorum, savaşmaya devam edeceğim’

‘Korkmuyorum, savaşmaya devam edeceğim’

20.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rus muhalif lider Aleksey Navalni’nin ölümünün yarattığı şok tüm dünyada sürerken, şüpheli ölümle ilgili iddialar ve suçlamalar devam ediyor.

‘Korkmuyorum, savaşmaya devam edeceğim’

Navalni’nin eşi Yulia Navalnaya dün sosyal medya yeni bir video yayınladı. Eşinin çalışmalarını kendisinin sürdüreceğini ve Rusya için savaşmaya devam edeceğini söyleyen Yulia, “Putin’in 3 gün önce Aleksey’i neden öldürdüğünü tam olarak biliyoruz. Yakında size anlatacağız. Aleksey için yapabileceğimiz en önemli şey savaşmaya devam etmek” dedi. Yulia, “Ben korkmuyorum, siz de korkmayın” ifadelerini kullanarak Rusları yanında durmaya çağırdı.

Haberin Devamı

Öte yandan Navalni’nin Cuma günü tutuklu bulunduğu cezaevinde hayatını kaybetmesinin ardından ülke çapında düzenlenen protesto gösterileri sürüyor. Protestoların yoğun bir şekilde devam ettiği St. Petersburg’da gözaltına alınan 200’de fazla kişiden 154’ü protesto yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle 14 güne kadar hapis cezasına çarptırıldı. Bağımsız medya kuruluşları ve insan hakları kuruluşları ülkenin farklı şehirlerinde de benzer cezaların verildiğini bildirdi.