Dünya Köyde samuray kılıcıyla katliam! Fotoğrafları annesine gönderdi

Köyde samuray kılıcıyla katliam! Fotoğrafları annesine gönderdi

24.07.2022 - 06:56 | Son Güncellenme:

Sessiz ve huzurlu ortamıyla nam salan bir köyde akıllara durgunluk verecek bir cinayet işlendi. Cinnet getiren 22 yaşındaki genç, polis tarafından öldürülmeden önce gözünü bile kırpmadan tüm ailesini dakikalar içerisinde katletti. Olayın basına yansımasının ardından ortaya çıkan detaylar ise tüm ülkeyi dehşete düşürdü.

Köyde samuray kılıcıyla katliam Fotoğrafları annesine gönderdi

Derleyen: Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr - Fransa’nın Lyon kentinde herkesin birbirini tanıdığı ve sakinliğiyle bilinen Douvres Köyü, salı günü korkunç bir katliamla sarsıldı. Oysa bölgenin asayişinden sorumlu polisler bir günü daha sorunsuz şekilde bitirecek olmanın rahatlığını yaşıyordu. Kasaba çevresinde yapılan devriyelerde de bir problemle karşılaşılmamıştı. Ancak saatler gece yarısına doğru ilerlerken gelen bir rehine ihbarı, bölgedeki tüm polis birimlerini alarma geçirdi. 3’ü çocuk 5 kişinin dehşet verici şekilde cinayete kurban gittiği olayın fitili işte bu şekilde ateşlendi.

Köyde samuray kılıcıyla katliam Fotoğrafları annesine gönderdi

Haberin Devamı

Yapılan ihbarın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Rehine durumu yaşandığı için sevk edilen birimler arasında Fransız polis teşkilatının elit birimi olan GIGN de bulunuyordu. Güvenlik birimlerinin olay yerine ulaşmasının ardından saldırganla pazarlıklar başladı. Katil Mathieu Darbon pazarlıklar sırasında 51 yaşındaki babası Lilian Darbon’u, 45 yaşındaki üvey annesi Nathalie Jullion’u, 17 yaşındaki öz kız kardeşini, 15 ve 5 yaşında olan üvey kardeşlerini öldürdüğünü söyleyip iş birliği yapmayacağını belirtti.

Çarşamba sabahına kadar süren ikna çabalarına cevap vermeyen Mathieu Darbon, polise silah doğrultunca GIGN biriminin müdahalesi sonucunda vurularak etkisiz hale getirildi. Ağır yaralanan Darbon, yaklaşık 20 dakika süren tıbbi müdahaleye rağmen kurtarılmadı.



Köyde samuray kılıcıyla katliam Fotoğrafları annesine gönderdi

Polis, yaptığı açıklamada, “Saldırganın silahlarını bırakması için birden fazla çağrı yapıldı. İlk etapta elektrikli tabancayla müdahale edilen saldırgan, silahını polislere doğrultup ateş etmeye başlayınca vurularak etkisiz hale getirildi” ifadelerini kullandı. Katilin öldürülmesinin ardından olay yerinde inceleme yapan ekipler, ortaya çıkan detaylarla bir kez daha şoke oldu.

Haberin Devamı

'PSİKOLOJİK SORUNLARI VARDI'

Belediye başkanı Christian Limousin, saldırganın, babasının ilk evliliğinden olduğunu açıkladı. Katledilen ailenin geçtiğimiz yıl temmuz ayında Douvres’e taşındığını belirten Limousin, 22 yaşındaki katilin babasıyla birlikte yaşamadığını, bir fast food restoranında çalışmak için köye taşındığını söyledi.

Köyde samuray kılıcıyla katliam Fotoğrafları annesine gönderdi

Soruşturmadan elde edilen ilk bilgilere göre, katil cinayetleri işledikten sonra kurbanların fotoğraflarını ve videolarını annesine gönderdi. Nitekim polisle kurulan ilk temas da Darbon’un annesi tarafından gerçekleştirildi. Annenin telefonuna gelen mesajların ardından polisle iletişime geçtiği bildirildi. Savcılar, Mathieu Darbon’un cinayetleri spontane işlemediğini, daha önceden planlayarak kararlı ve acımasız şeklide hareket ettiğini belirtiyor.

Mathieu Darbon yaşadığı sorunlar nedeniyle bir süre psikiyatrik tedavi görüp ilaç kullandı. İlaç kullanmayı bırakan katilin sonrasında aşırı saldırganlaştığı ve şiddete olan eğiliminin arttığı belirtiliyor.

SAMURAY KILICI KULLANDI

Bununla birlikte polis, Mathieu Darbon’un babasının yanına 'katana' olarak bilinen samuray kılıcı ve uzun namlulu bir silahla geldiğini, cinayetlerin bu silahlarla acımasız şekilde işlendiğini aktardı. Adli tıp kurumunda yapılan otopsilerde kurbanların bedenlerinde derin bıçak kesikleri ve kurşun izleri olduğu tespit edildi. Savcı, küçük çocukların bedenlerinde çok sayıda bıçak yarası olduğunu da iletti.

Köyde samuray kılıcıyla katliam Fotoğrafları annesine gönderdi

Haberin Devamı

Mathieu Darbon’un samuray kılıcını ve uzun namlulu silahı nereden tedarik ettiğine yönelik araştırmalar sürüyor. Soruşturmanın önümüzdeki birkaç hafta içinde tamamlanacağı tahmin ediliyor. Öte yandan Mathieu Darbon’un GIGN tarafından öldürülmesi olayına ilişkin ikinci bir soruşturma daha başlatıldı. Bu soruşturmada polisin olayda bir kusuru olup olmadığı incelenecek.

Douvres sakinleri ise yaşananların şokunu henüz atlatabilmiş değil. Köyde yaşayan bir kadın, “İnsanlar çıldırmış olmalı. Kafalarında neler yaşıyorlar bilmiyorum. Ben küçük bir çocuğun annesiyim ve kendime bir çocuğun bunu ailesine nasıl yapabileceğini sorup duruyorum” dedi. Bir başka Douvres sakini ise, “Böyle bir olayın yaşanması beni şoke etti. Burası herkesin birbirini tanıdığı ve aile gibi davrandığı küçük, sessiz, sakin bir köydü” ifadelerini kullandı.

Yazarlar