Dünya Lübnanlı popstarı emlak kralı öldürtmüş

Lübnanlı popstarı emlak kralı öldürtmüş

03.09.2008 - 11:41 | Son Güncellenme:

Geçen Temmuz ayı sonlarında Dubai'de Burç El Remal Apartmanı'ndaki dairesinde bıçaklanmış ve yüzü parçalanmış olarak bulunan Lübnanlı Popstar Suzan Tamim'in öldürülmesi olayı, aydınlanıyor.

Lübnanlı popstarı emlak kralı öldürtmüş

Geçen temmuz ayı sonlarında Dubai’de Burç el Remal Apartmanı’ndaki dairesinde bıçaklanmış ve yüzü parçalanmış olarak bulunan Lübnanlı popstar Suzan Tamim’in öldürülmesi olayı, aydınlanıyor.



Tamim’in sevgilisi olduğu öne sürülen emlak kralı Hisham Talaat Mustafa, cinayete azmettirmekten yargılanacak. Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in oğluna yakınlığıyla tanınan Hisham Talaat Mustafa’nın cinayeti işlemesi için eski polis memuru Muhsen el-Sukkari’ye 2 milyon dolar ödediği iddia edildi. Mısırlı savcı Abdel Meguid Mahmud, tutuklanan Mustafa’nın "cinayet emrini vermekle" suçlandığını açıkladı.

1996’da Lübnan’daki popstar yarışmasını kazanarak ünlenen, ancak son zamanlarda ortalıkta görünmeyen 30 yaşındaki Tamim, 28 Temmuz’da Dubai’nin lüks mahallesindeki dairesinde vahşice öldürülmüş olarak bulunmuştu. Mustafa’nın, kendisini terk eden Tamim’den intikam almak için cinayeti planladığı sanılıyor. Tutuklanan katil zanlısı eski polis Sukkari’nin, Kızıldeniz kenarındaki ünlü turizm merkezi Şarm el Şeyh’te Mustafa’nın inşa ettirdiği Four Seasons Oteli’nde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.

Hüsnü Mübarek’in oğlu ve veliahtı Cemal ile yakın arkadaş olan Mustafa’nın iktidardaki Demokrat Parti’nin sadık destekçisi ve Mısır parlamentosu üst meclisi üyesi olduğu biliniyor. Bu yüzden geçen ay ortaya çıkarılan olay önce örtbas edilmeye çalışıldı, ancak medyaya sızdıktan sonra Mustafa ile ilgili suçlamalar resmen açıklandı. Haberi sızdıran gazetelere kapatma cezası verildi. Tüm Ortadoğu’da yankılanan olayın duyulmasından sonra, Mustafa’nın milyarlarca dolar değerindeki Talaat Mustafa Grubu’nun borsadaki hisseleri yüzde 16 değer kaybetti. Medyada yer alan haberlere göre inişli çıkışlı bir hayat yaşayan talihsiz pop star, Mustafa ile 3 yıllık bir ilişki yaşadıktan sonra onu terk ederek önce Londra’ya, sonra da Dubai’ye gitti.