Dünya Meta, Twitter’ın rakibini açıyor!

Meta, Twitter’ın rakibini açıyor!

05.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Facebook ve Instagram’ın sahibi Meta şirketi, abonelik sistemi ve kullanıcılara gönderi sınırı getirmesi nedeniyle tepki toplayan Twitter’a benzeyen “Threads”ı yarın açacağını duyurdu.

Meta, Twitter’ın rakibini açıyor

ABD merkezli iki sosyal medya platformu karşı karşıya geldi! Twitter’da kullanıcılara gönderi sınırı getirilmesinden sonra Facebook ve Instagram’ın sahibi Meta şirketi yeni uygulamasını duyurdu. Meta, Twitter’a rakip olacak “Threads” adlı yeni uygulamasını önceki gün iPhone ve Android işletim sistemli telefonların uygulama mağazalarında ön siparişe açtı. Yarın açılması beklenen Threads, Instagram’ın “metin tabanlı sohbet uygulaması” olarak tanımlandı.

Haberin Devamı

‘TARTIŞMA PLATFORMU’

Uygulamanın ekran görüntüleri, Twitter’a benzer bir arayüzü olduğunu gösterirken, Meta yeni uygulama için “Threads, bugün önem verdiğiniz konulardan yarın trend olacak konulara kadar her şeyi tartışmak için toplulukların bir araya geldiği yerdir. İlgilendiğiniz şey ne olursa olsun, en sevdiğiniz içerik oluşturucuları ve aynı şeyleri seven diğer kişileri takip edebilir ve onlarla doğrudan bağlantı kurabilir, fikirlerinizi, görüşlerinizi ve yaratıcılığınızı dünyayla paylaşmak için sadık takipçilerinizi oluşturabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK REKABET

Meta’nın Threads ile Twitter’a büyük bir rakip getirdiği yorumu yapıldı. Nitekim, Twitter’ı geçen yıl satın alan Elon Musk’ın şirketi yeniden yapılandırması ve platformda abonelik sistemine geçmesiyle sosyal medya devinin belirsizliğe sürüklendiği bir dönemde Threads’in çıkarılması dikkati çekti.

Öte yandan, Meta’nın sahibi Mark Zuckerberg (39) ile Elon Musk (52) geçtiğimiz günlerde bir kafes dövüşü yapma istekleriyle gündeme gelmişti. İki milyarder, sosyal medya hesapları üzerinden birbirlerine meydan okumuş, dövüşün Roma’daki amfitiyatro Kolezyum’da olabileceği konuşulmuştu.