Dünya NATO’da first lady şıklık zirvesi

NATO’da first lady şıklık zirvesi

02.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

NATO liderler zirvesine katılan first lady’ler giyim tarzlarıyla estetik bir rekabet sergiledi. Modacılara göre, zirvede şıklık yarışının kazananları ise Kraliçe Letizia ve Fransız First Lady Brigitte Macron’du.

NATO’da first lady şıklık zirvesi

DIŞ HABERLER - İspanya’da önceki gün sona eren NATO Liderler Zirvesi, first lady’lerin şıklık yarışına da sahne oldu. İngiliz modacılar, zirvede İspanya Kraliçesi Letizia’nın zarafetini, Fransız First Lady Brigitte Macron’un ise “zamansız stilini” koruyarak şıklık yarışını kazandığını söyledi. Kraliçe Letizia’nın 2 bin 500 sterlinlik Carolina Herrera tasarımı pembe elbisesinin yanı sıra beyaz pantolon-ceket takım tercih ederek de zarif stilini gösterdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Stilist Hannah Eichler, ABD first lady’si Jill Biden’ın Oscar de la Renta tasarımı 3 bin sterlinlik (60 bin TL) çiçekli elbiseyle tarzını yansıttığını belirtti.

Eichler, “Jill Biden daha cana yakın görünmek için çiçekli elbiseler giyiyor” dedi. Stilist Miranda Holder ise “Biden, ağırbaşlı ve resmi hissettiren, göze çarpmak yerine çevresiyle uyum sağlamak için tasarlanan hoş, klasik kesim ve parıltılı lacivert çiçekli bir elbise ile saygın bir görünüm sergiledi” diye konuştu. 

Zarafetleriyle göz doldurdular

Stilistler zirvede kimin “en iyi göründüğü” sorusunaysa iki farklı yanıt verdi. Stilist Holder, “NATO zirvesinde İspanya Kraliçesi Letizia sağlam bir stil performansı sergiledi ancak Brigitte Macron, blue jean ve lacivert blazer takımıyla bile şovu çaldı ve güzel görünme konusunda yaşın sınırlayıcı bir faktör olmadığını kanıtladı” dedi. Stilist Eichler ise Letizia’nın “nadiren yanlış moda seçimi” yaptığını ve “zarafetiyle ünlü olduğunu” söyleyerek İspanya Kraliçesi’ni “zirvenin en şık kadını” seçti.

Haberin Devamı

Zamansız bir stil

Modacılar, Fransız First Lady Brigitte Macron ile İspanyol First Lady Begona Gomez’in zirve boyunca en iyi görünümlerini Prado Müzesi ziyaretlerinde sergilediklerini söyledi. Giyiminde genellikle minimal tasarımları ve nötr tonları tercih eden Macron, yine sade ama yakasında şık bir boyun bağı bulunan mavi bir elbiseyle zamansız stilini ortaya koydu. Gomez ise Marcos Luengo tasarımı tek omuzlu kırmızı bir elbiseyle iddialı bir şıklık sergiledi. Ancak Holder, Gomez’in elbisesini her ne kadar “göz kamaştırıcı” bulsa da, aksesuar eksikliğinin İspanyol first lady’ye “evden aceleyle çıkmış” görünümü verdiğine dair eleştiride bulundu.