Dünya Ormanı mezarlığa çevirmişler! 'Açlık tarikatı' dehşeti sürüyor, tek sözü bu oldu

Ormanı mezarlığa çevirmişler! 'Açlık tarikatı' dehşeti sürüyor, tek sözü bu oldu

21.01.2024 - 06:59 | Son Güncellenme:

Geçen yıl Kenya’da ortaya çıkan ve her detayıyla duyanları şaşkına çeviren 'açlık tarikatı'na dair yeni detaylar gün yüzüne çıkıyor. Müritlerine Hz. İsa'yla tanışabilmeleri için dünyanın sonu gelmeden ölüm orucu tutmaları için talimat veren tarikat lideri Paul Mackenzie'nin ise bu süreçte tekrarladığı tek söz var.

Ormanı mezarlığa çevirmişler Açlık tarikatı dehşeti sürüyor, tek sözü bu oldu

Derleyen: Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr - Kenya’da geçtiğimiz yıldan bu yana yürütülen soruşturma tüm hızıyla devam ediyor. Soruşturma kapsamında yapılan aramalarda ülkenin güneydoğu kısmında bulunan ve söz konusu soruşturmaya konu olan 'açlık tarikatı'nın merkezi konumunda bulunan Malindi Kasabası'nın dışındaki ormanlarda 400’den fazla ceset bulundu. Görgü tanıklarının ifadesine göre, ölümlerin sorumlusunun müritlerine aç kalmalarını tavsiye eden' Good News International' adlı tarikatın lideri Paul Mackenzie.

Ormanı mezarlığa çevirmişler Açlık tarikatı dehşeti sürüyor, tek sözü bu oldu

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde soruşturmayı yürüten savcılık tarafından yapılan açıklamada, Paul Mackenzie ile birlikte hâlâ cezaevinde bulunan 90'dan fazla kişinin cinayet, radikalleşme, zulüm ve çocuklara işkenceden suçlanacağını belirtildi. Yapılan açıklamada, ormanlık alandan çıkarılan cesetlerin bir kısmında açlığa bağlı izler bulunduğu, aralarında çocukların da bulunduğu birçok kurbanda istismar ve işkence izlerinin tespit edildiği ifade edildi.

SUÇLAMALARI REDDEDİYOR

Polis tarafından yakalandıktan sonra da uzun süre gözaltı süresi tartışmaları sebebiyle gündemde kalan ve geçtiğimiz Kasım ayında kilisesi için yasadışı bir film stüdyosu işletmekten hüküm giydikten sonra halen cezaevinde bulunan Mackenzie ve emrindeki kişiler ise kendilerine yöneltilen cinayet suçlamalarını reddediyor. Mackenzie, kilisesini 2019 yılında kapattığını ve bu sebeple ölümlerden sorumlu olmadığını savunuyor. Tanıklar ise papazın, Hz. İsa'yla tanışabilmeleri için dünyanın sonu gelmeden ölüm orucu tutmaları talimatını verdiğini söylüyor.

Ormanı mezarlığa çevirmişler Açlık tarikatı dehşeti sürüyor, tek sözü bu oldu

SADECE 429 CESET BULUNABİLDİ

Mackenzie, cesetlerin bulunmasından bir ay önce, iki çocuğun ebeveynlerinin gözetiminde açlıktan ölmesinin ardından polise teslim olmuştu. Ancak davaya bakan hakimin savcıların ek gözaltı süresi talebini reddetmesi sebebiyle ilk yapılan yargılama sürecinde kefaletle beraat etmişti. Bir süre dışarıda hayatına devam eden Mackenzie, geçtiğimiz Kasım ayında farklı bir suçlamayla tekrar hakim karşısına çıkmış ve suçlu bulunarak cezaevine gönderilmişti. Mackenzie, lideri olduğu kilisenin yakınlarında ilk cesetlerin bulunduğu günlerde gözaltına alınmadan önce yaptığı açıklamada polisin ormanlık alanda en az 1000 ceset bulacağını düşündüğünü söylemiş ve ormanlık alanda daha fazla ceset olduğunu iddia etmişti. Bu zamanda kadar yapılan aramalarda aralarında çocukların da olduğu 429 ceset bulunabildi.

Haberin Devamı

Aynı dönemde olayla ilgili gelişmelerin art arda gündemi sarsmanın ardından konuşan Kenya Devlet Başkanı William Ruto, tarikat içinde yaşananların "terörden farkı olmadığını" ifade ederek, "Teröristler çirkin eylemleri için dini kullanıyorlar. Mackenzie gibi adamlar da aynı şeyi yapar. Onun gibi adamların ve diğer teröristlerin ve suçluların dini yoktur" demiş, İçişleri Bakanı Kithure Kindiki ise, “Ülkede dini kullanan haydutlara karşı mücadele edeceğiz” şeklinde konuşmuştu.

Ormanı mezarlığa çevirmişler Açlık tarikatı dehşeti sürüyor, tek sözü bu oldu

‘BİZ BU SAVAŞI KAZANACAĞIZ’

Paul Mackenzie’nin daha önce sosyal medyada paylaşılan vaaz videolarında söylediği ifadeler dava süreci boyunca gündem oldu. Mackenzie’nin kitlelere hitap etmek konusunda oldukça yetenekli olduğu, vaazlarını tutkulu bir sesle, kıyamet temalarını çok etkileyici bulan büyük cemaatlere verdiği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Daha önce yapılan soruşturmada cezaevinde olan Mackenzie’nin sosyal medyadaki vaaz videolarında, "Biz bu savaşı kazanacağız. Kimse geri dönmesin. Yolculuğumuzu tamamlamak üzereyiz" başlıklı konuşmalar yaptığı, kilisenin Youtube kanalında ‘Kıyamet günü çocukları’ başlıklı videolar bulunduğu ortaya çıktı. Kanalda bulunan bazı videolardaysa Mackenzie’nin ‘şeytan çıkarma ayinleri’ adı altında bazı ritüeller gerçekleştirdiği tespit edildi.

Ormanı mezarlığa çevirmişler Açlık tarikatı dehşeti sürüyor, tek sözü bu oldu

Takipçilerini kendilerini aç bırakmaya ikna etmekle suçlanan ve hakkındaki suçlamaları reddeden Mackenzie’nin 2017 ve 2018 yıllarında çocukları okula gitmemeye teşvik ettiği için iki kez gözaltına alındığı, anneleri doğum sırasında tıbbi yardım almaktan kaçınmaya ve çocuklarına aşı yaptırmamaya teşvik ettiği biliniyor. Halihazırda cezaevinde olan Mackenzie ve beraberindekiler, organize suç başta olmak üzere cinayet ve işkenceden yargılanıyor ve mahkeme süreci devam ediyor.