Dünya Parlamento Johnson’ı gönderme derdinde

Parlamento Johnson’ı gönderme derdinde

09.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, istifasının ardından hem kendi partisi Muhafazakar Parti hem de ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin baskısıyla karşı karşıya kaldı.

Parlamento Johnson’ı gönderme derdinde

Nevsal Elevli Londra - Başbakanlık görevini ve parti başkanlığını bırakan Johnson, yeni bir lider seçilene kadar görevinden ayrılmayacağını belirtmişti. İşçi Partisi lideri Keir Starmer, Johnson’ın derhal görevi bırakmaması halinde partisinin Parlamento’ya güven oylaması önergesi sunacağını söyledi. Bazı Muhafazakarlar ise Johnson’ın geçici başbakan olarak görevini yardımcısı Dominic Raab’a bırakması çağrısında bulundu. Muhafazakar Partinin seçim takvimiyse belli olurken, nihai oylamanın en geç 20 Temmuz olması muhtemel. Johnson’ın yerine geçmek için iddialı olan isimler arasından eski maliye bakanı Rishi Sunak ise dün resmen adaylığını açıkladı. 

Haberin Devamı

‘Son bir parti daha!’

Öte yandan Johnson’ın birden fazla bakan ve milletvekilinin istifa etmesine rağmen ilk etapta görevden ayrılmakta direnmesinin nedenleri arasında bu ay eşi Carrie Johnson ile düzenlemeyi planladığı düğün partisi olduğu iddia edildi. Geçen yıl Londra’daki Westminster Katedrali’nde az sayıda kişinin katılımıyla özel bir törenle evlenen çift, bu ay başbakanın resmi konutu olan çiftlik evi Chequers’te parti düzenleyecekti. Ancak istifasının ardından bu hakkını kaybeden Johnson’ın parti için farklı bir mekan seçeceği açıklandı. İngiliz basını olayı ‘son bir parti için inat etti’ başlıklarıyla verdi.