Dünya Putin'den büyük kızına yasak! Kaçamak planı suya düştü

Putin'den büyük kızına yasak! Kaçamak planı suya düştü

22.04.2022 - 07:59 | Son Güncellenme:

Rus lider Vladimir Putin, büyük kızının ülkeden çıkmasını yasakladı. Sevgilisiyle romantik bir tatil planlayan 36 yaşındaki kızı için uyguladığı yasağın sebebi ve yöntemi ise şaşkınlık yarattı.

Putinden büyük kızına yasak Kaçamak planı suya düştü

Rusya-Ukrayna savaşı tüm hararetiyle sürerken Putin ve kararları da dünya gündeminden bir türlü düşmüyor. Rus lider son olarak, kızıyla ilgili verdiği bir kararla gündemde. Vladimir Putin'in en büyük kızının Rusya'ya dönmeyi düşünmediğine dair korkuları nedeniyle, yurt dışına seyahat etmesine yasak getirdiği iddia edildi. 36 yaşındaki bilim insanı Dr. Maria Vorontsova, önümüzdeki hafta 37'nci doğum gününü kutlamak için tropikal bir tatil planladı ve "dost" bir ülkeye uçmak istedi.

Haberin Devamı

ROMANTİK KAÇAMAK PLANI SUYA DÜŞTÜ

Vorontsova, Hollandalı bir albayın oğluyla evliliğinin dağılmasından bu yana ilişki yaşadığı 33 yaşındaki Yevgeny Nagorny ile romantik bir kaçamak planladı. Rus medyasında çıkan haberlere göre Putin, Maria'nın güvenlik korumasını güçlendirerek kategorik bir ret ile yanıt verdi. Rus kaynaklara göre Putin'in en büyük kızı Rusya'ya dönmeyi planlamıyordu.

Putinden büyük kızına yasak Kaçamak planı suya düştü

SAVAŞ YÜZÜNDEN Mİ KAÇIYOR?

Haberlerde iddia edilen kaçma planının nedeninin babasının Ukrayna'ya karşı giriştiği kanlı savaş olup olmadığı belirtilmedi. Aile bağları nedeniyle Batı ülkeleri tarafından yaptırım uygulanan Maria'nın, eski kocası Jorrit Faassen'den şu anda sekiz yaşında olan "yarı Hollandalı" bir oğlu var. Maria'nın Batı ülkelerine seyahat etmesi yasaklandı ancak Putin'in kızının daha önce Avrupa'ya gitmeye son derece düşkün olduğu biliniyor.

Haberin Devamı

Rus medyasındaki haberlerin kaynağı olduğu iddia edilen Telegram kanalı, Kremlin hakkında içeriden bilgi sahibi olduğunu iddia ediyor. Putin'in kanser de dahil olmak üzere ciddi hastalıklardan muzdarip olduğu haberleri de ilk olarak bu kanaldan yayılmıştı. Bu teori pek çokları tarafından şu anda makul olarak görülüyor.

Putinden büyük kızına yasak Kaçamak planı suya düştü

ERKEK ARKADAŞI 'KREMLİN DÜŞMANI'

Maria, Putin'in eski Rus First Lady'si Lyudmila'dan olan kızı. 36 yaşındaki bilim insanı Rusya lideri KGB casusuyken dünyaya geldi. Maria, çocuklarda nadir görülen genetik hastalıklar konusunda uzman. Rusya Sağlık Bakanlığı Endokrinoloji Ulusal Tıbbi Araştırma Merkezi'nde önde gelen bir araştırmacı olan Maria, aynı zamanda cücelik konusunda uzman.

Maria'nın erkek arkadaşı, onunla tanışmadan önce baskıcı politikalarından ötürü bir "Kremlin düşmanı" olarak olarak biliniyor. Maria ile tanıştıktan sonra, yılda 90 bin sterlinlik bir işe girdi ve üç yatak odası, dört banyosu, kileri, kütüphanesi, odun şöminesi ve özel terası olan lüks, yüksek güvenlikli bir eve yerleştirildi. Bağımsız medya kuruluşları Meduza ve Nastoyashchee Vremya tarafından yapılan bir araştırmaya göre, mülk "alp seviyesinde hava temizleme" ve "kaynak seviyesinde su filtreleme" özelliğine sahip.

Putinden büyük kızına yasak Kaçamak planı suya düştü

Maria'nın sevgilisi, Moskova Finans ve Hukuk Üniversitesi'nin gümrük bölümünde eğitim aldı. Daha sonra bir gübre şirketi için çalıştı ve “muhalefet gündemiyle ilgilenerek” Putin karşıtı söylemlerde bulundu.

RESMİ OLARAK AÇIKLANMAYAN ÜVEY KARDEŞ

Maria'nın eski kocası ise, Rusya'da Gazprombank-Invest ve Stroytransgaz'da uzun süre çalıştı. Maria'nın kız kardeşi Katerina da aynı şekilde Putin'in eski eşi Lyudmila ile olan evliliğinden. Moskova Devlet Üniversitesi Karmaşık Sistemlerin Matematiksel Araştırma Enstitüsü'nde müdür yardımcısı olarak çalışıyor.

Haberin Devamı

Üvey kız kardeşleri, Elizaveta Krivonogikh olarak da bilinen 19 yaşındaki Luiza Rozova, Putin'in, şu anda büyük bir Rus bankasının yarısının sahibi olan 45 yaşındaki multimilyoner Svetlana Krivonogikh ile olan ilişkisinden. 19 yaşındaki genç kız, sosyal medyadaki paylaşımlarıyla sık sık gündem yaratıyor. Putin'in üç kızı da Ukrayna ile savaş konusunda sessiz kaldı ve çatışma hakkındaki görüşleri bilinmiyor.

'AÇIK BİR SIR'

69 yaşındaki Putin'e bir keresinde bir BBC Rusya muhabiri, Maria ve Katerina'nın çocukları olduğunun "açık bir sır" olduğunu söylemişti. Ancak o, onları kızları olarak doğrulamayı reddetti.

Putinden büyük kızına yasak Kaçamak planı suya düştü

Rus liderin, ritmik jimnastikçiyken medya patronuna dönüşen 38 yaşındaki Alina Kabaeva ile bir ailesi olduğu yönündeki spekülasyonlar resmi olarak yalanlandı, ancak söylentiler devam ediyor.

Haberin Devamı

Putin daha önce "Müdahaleye izin vermediğim özel bir hayatım var. Buna saygı duyulmalı" diyerek bu konudaki tavrını net bir şekilde belli etmişti.