Dünya Sarayın gözdesi Erdem’in sırları

Sarayın gözdesi Erdem’in sırları

18.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Prenses Kate ile Meghan’ın öncelikli müşterisi olmak için yarıştığı modacı Erdem Moralıoğlu’nun en büyük sırrı, tasarımlarında romantizme yer vermesi.

Sarayın gözdesi Erdem’in sırları

İngiliz Prens William’ın eşi Prenses Kate ile kardeşi Harry’nin eşi Meghan Markle’ın arasında tanıştıkları andan itibaren gerginlik olduğu biliniyordu. Bu gerginlik, eşiyle üç yıldır ABD’de yaşayan Harry’nin kitabı “Spare” (Yedek) ile bir kez daha gündeme geldi. Buna göre, ABD’li Meghan 2018’de Harry ile evlenip Londra’ya gelerek kraliyet ailesine katıldığında, tutkunu olduğu modacı Erdem Moralıoğlu’nun öncelikli müşterisi olmak istemiş. Ancak Erdem’in müşteri listesinde önceliğin eltisi Prenses Kate’de olduğunu öğrenince sinirlenmiş.

Haberin Devamı

41 yaşındaki eltilerin arası bu yüzden de açılmış. Kate’in tercih ettiği modacılar arasında önde gelen Erdem Moralıoğlu’nun giysileri, ayrıca İngiltere kraliyet ailesinden Prenses Eugenie’nin, Sophie Wessex’in ve Zara Tindall’ın da gözdesi.

Uluslararası marka

Birçok Hollywood yıldızının da giysilerini giydiği Moralıoğlu’nun babası Türk, annesi İngiliz. Kanada Montreal’de 1977’de doğan ve annesinden İngiliz kültürünü alan modacı, bir yetişkin olarak İngiltere’ye geldiğinde Londra’nın prestijli sanat okulu Royal College of Art’ta ve modacı Vivienne Westwood ile Diane von Furstenberg’in yanında staj yapmış. İlk kez 15 yıl önce kendi koleksiyonunu çıkaran Moralıoğlu için Londra, uluslararası üne sahip markasının üssü haline geldi.

Haberin Devamı

Sarayın gözdesi Erdem’in sırları

Ruhani kumaşlar, Rönesans çiçekleri

Ödüllü modacı Erdem Moralıoğlu’nun Londra’da mağazası var. Tasarladığı giysiler, dünya genelinde 170’ten fazlı lüks butik ve mağazada satılıyor. İngiliz basını, Moralıoğlu’nun giysilerinin yüksek profilli kadınlar tarafından tercih edilmesini, öncelikle romantizme olan sadakatine bağlıyor. Medyada, “Annesinin İngiliz kültürüne olan hayranlığı Moralıoğlu’na da romantik bir İngiltere görüşü sağladı. Ayrıca Erdem kullandığı ruhani kumaşlar ve Rönesans çiçekleriyle, kariyer kadınlarına hitap eden bir stil geliştirdi” deniliyor. Moralıoğlu’nun İngiliz kültürünü yansıtmakla birlikte tasarımlarında koruduğu özgünlük, titizlik ve kalite de giysilerinin tercih edilmesinde büyük rol oynuyor.