Dünya Son dakika: AB Rusya'ya darbe vurmaya devam ediyor: Zarar verici olacak...

Son dakika: AB Rusya'ya darbe vurmaya devam ediyor: Zarar verici olacak...

28.02.2022 - 18:02 | Son Güncellenme:

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna savaşında çok fazla sivil kayıp olduğunu söyledi. Borrell, 'Rusya'ya yönelik yaptırımlarımız çok zarar verici olacak' dedi. Öte yandan Ukrayna'ya askeri desteğin süreceğini vurgulayan Borrell, Kiev'e istihbarat sağlamak için Madrid'e uydu merkezi kurduklarını belirtti.

Borrel'in açıklamasından satır başları şöyle;

Haberin Devamı

Savaş bürokratik prosedürleri bekleyemez. Biz bu kurumsal engelleri çabuk aştık.Avrupa Birliği hızlı bir şekilde petrol ve doğalgaza olan bağımlılığı azaltmalı. Biz ona büyük bir fatura ödüyoruz ve o da ordusunu güçlendiriyor. Böylece Putin rejimi zarar görecek.

BU SAVAŞI PUTİN BAŞLATTI

Bu savaş Putin tarafından başlatıldı, etrafındaki oligarklar tarafından başlatıldı ancak Rus halkını bundan ayrı tutmalıyız. Buradaki en büyük hedeflerden biri kara parayla da savaşmak

YAPTIRIMLARI UYGULAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İsviçre de bize katıldı, onların katılımı olmadan önlemlerimiz etkili olmazdı. Hem finansal olarak hem de yozlaşmayla mücadele ediyorlar. Yaptırımları uygulamaya devam edeceğiz ancak ileride bu yozlaşmayla nasıl mücadele ederiz bunu da hesaba katmalıyız. Rusya'ya yönelik yaptırımlarımız çok zarar verici olacak.

Haberin Devamı

'YAPTIRIMLARIN DA BEDELİ OLUR'

Bunu aynı zamanda kendi güvenliğimiz ve dünyanın istikrarı için yapıyoruz. Yaptırımların da bedeli olur, bu bedeli ödemeye ve bunu kamuoyuna anlatmamız lazım. Bununla yüzleşmeli ve başarmalıyız yoksa çok daha büyük bedeller öderiz. Çarşamba günü Moldova’ya gideceğim ve Ukrayna halkıyla bir araya geleceğim. Oraya sığındılar ve yardıma ihtiyaçları var. Moldova Rusya baskısının artacağı ülkelerden biri olacak.

Yazarlar