Dünya Son dakika haberleri: Canlı Blog- Eski başbakan sıra beklerken görüntülendi!

Son dakika haberleri: Canlı Blog- Eski başbakan sıra beklerken görüntülendi!

10.04.2020 - 10:58 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberlerine göre İspanya'da can kayıpları son 17 gündeki en düşük seviyeye indi, bir günde 605 ölüm açıklandı. İngiltere'de 953 insan hayatını kaybetti, ABD'de ise günlük can kaybı 1900. Madagaskar lideri Rajoelina, hazırladıkları bitkisel ilacın Covid-19 hastalarını tedavi edebileceğini ileri sürdü.

Son dakika haberleri: Canlı Blog- Eski başbakan sıra beklerken görüntülendi

Dünya üzerinde 1 milyon 600 bini aşkın insan corona virüs kaptı, can kaybının bugün 100 bini aşması bekleniyor. ABD'de ise bir günde 1900 hasta öldü.

Haberin Devamı

16.45 : İngiltere ve Britanya'da can kayıpları 953 artışla 8 bin 931'e fırlarken, ülke eski başbakan Theresa May'in süpermarket sırasında beklerken çekilen fotoğrafını konuşuyor. Elinde çantasıyla görülen May'in sosyal mesafe kurallarına uyduğu da gözden kaçmadı.

16.35 : Madagaskar lideri Andry Rajoelina, hazırladıkları bitkisel bir ilacın corona virüsü iyileştirebileceğini savundu.

Cumhurbaşkanı Rajoelina, katıldığı bir televizyon programında Covid-19 hastalarını tamamen iyileştirebilecek bitkisel bir karışımdan söz etti.

İlacın içeriğinden söz etmeyen Madagaskar lideri, testlerin sürdüğünü söylüyor.

16.10 : Corona virüs salgınına ilişkin sağlıklı bilgilerin gelmediği Orta Asya ülkesi Tacikistan'da, bir hastane karantinaya alındı.

Haberin Devamı

Çin’in sınır komşusu olan ve henüz hiçbir vaka açıklamayan Tacikistan'da, Cabbar Rasulov ilçesindeki hastane içerideki 397 kişiyle iki haftalığına kapatıldı.

Bir diğer bölge ülkesi Özbekistan'da ise başkent Taşkent’teki bir doğumevi karantinaya alındı.

Özbek yetkililer, doğumevindeki bir hamilenin bir corona virüs hastasıyla görüştüğünün öğrenilmesi üzerine söz konusu kararın alındığını belirtiyor.

Bugüne kadar üç can kaybının kayıtlara geçtiği Özbekistan'da 624 test pozitif çıktı.

15.45 : New York Polis Departmanı'nın (NYPD) üniformalı personelinin yaklaşık yüzde 20'si, corona virüs pandemisi sırasında hastalık izninde. CNN, NYPD'nin üniformalı personelinden 7 bin 155 kişinin şu anda hastalık izninde olduğunu ve bunun da 36 bin mensubu bulunan teşkilatın yüzde 19.8'ine karşılık geldiğini bildirdi.

15.40 : Okulların kapatıldığı Singapur'da online eğitimin yapıldığı video konferans uygulaması Zoom hackerların saldırısına uğradı.

Coğrafya dersini takip eden öğrencilere müstehcen fotoğraflar gösterilen saldırının ardından, eğitim durduruldu.

15. 35 : İsveç'te yoğun bakıma alınmayan Covid-19 hastası 81 yaşındaki Hanna Altınsu hayatını kaybetti.

İsveç devlet televizyonu SVT, Södertalje kentinde yaşayan Süryani asıllı Altınsu'nun boş yatak olmasına rağmen yoğun bakıma yatırılmadığını bildiriyor.

Haberin Devamı

Haberde, soluk alma zorluğu çeken Altınsu'nun durumunun kötüleşmesine rağmen solunum cihazına bağlanmadığı belirtildi.

Son dakika haberleri: Canlı Blog- Eski başbakan sıra beklerken görüntülendi


HOLLANDA'DA 1335 YENİ VAKA

15.30 : Hollanda'da corona virüse yakalananların sayısı 1335 arttı ve 23 bin 97'ye çıktı. Yetkililer, son 24 saatte 115 hastanın daha öldüğünü açıkladı.

15.00 : Bolivya'da hükümet, cezaevlerinde corona virüsün yayılması tehlikesine karşı bazı hükümlü ve tutukluları tahliye etme kararı aldı. El Mundo gazetesi, yaşı 58 ve üzerinde olan, cinayet, tecavüz ve çocuklara cinsel istismar suç işlememiş kişilerin tahliye edileceğini yazdı.

El Mundo'nun duyurduğu tahliye yasa tasarınının parlamentoda onaylanması gerekiyor. Bolivya'da cezaevlerindeki doluluk oranının yüzde 300 olduğu belirtiliyor.

Güney Amerika ülkesinde Covid-19 yüzünden olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Ülkedeki resmi vaka vaka sayısının 264, can kaybının da 18 olduğu kaydediliyor ancak uzmanlar gerçek rakamların bunun çok daha üzerinde olduğu görüşünde.

Son dakika haberleri: Canlı Blog- Eski başbakan sıra beklerken görüntülendi


UÇAK GEMİLERİNDE SALGIN YAYILIYOR

Haberin Devamı

14.20 : Gemideki corona virüs salgınını durdurmak için, üstlerinden daha çok şey yapılmasını istedikten sonra kaptanı görevden alınan Amerikan uçak gemisindeki vakalarda büyük artış olduğu bildirildi.

USS Theodore Roosevelt gemisinin kaptanı Brett Crozier, 30 Mart tarihli mektubunda, barış döneminde askerlerinin ölümünün durdurulması için, üstlerine harekete geçme çağrısı yapmıştı.

O dönem gemide en az 100 teyitli vaka vardı ancak NPR'ın haberine göre bu sayı 400'e çıktı ve en az bir denizci de yoğun bakımda tedavi görüyor.

Mürettebatın 2700 kadarı, bir başka deyişle tüm personelin yarıdan biraz fazlası, gemiden ayrılmıştı.

13.35 : Fransa, Charles de Gaulle uçak gemisinde 50 askerin corona virüs testinin pozitif çıktığını doğruladı.

13.00 : İran'da corona virüsten ölümler bir günde 122 artışla 4 bin 232'ye ulaştı.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, son 24 saatte 1972 testin pozitif çıktığını ve vakaların 68 bin 192 olduğunu açıkladı.

242 bin 568 test yapılan İran'da durumu kritik 3 bin 969 hasta var.

Son dakika haberleri: Canlı Blog- Eski başbakan sıra beklerken görüntülendi


İSPANYA'DA KRİTİK EŞİK

Haberin Devamı

12.35 : İspanya'da can kayıpları 605 artarak 15 bin 843 oldu. Ancak bu, son 17 günde bildirilen en düşük ölü sayısı ve İspanya'nın salgının zirvesini geride bıraktığına dair yeni bir işaret.

Avrupa ülkesinde Çarşamba günü 757, Perşembe günü ise 683 insanın hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

İspanya'da 157.022 vaka tepsit edildi. Bu sayı İtalya'dan fazla. Ancak günlük vaka artışı sayısı da 4 bin 756 olarak gerçekleşti ve artış oranı yüzde 3'e düştü.

El Pais gazetesi bunun salgının başlamasından bu yanaki en düşük oran olduğunu yazdı. 55 binden fazla hasta da iyileşti.

12.20 : Bangladeş'te corona virüs yasakları nedeniyle ulaşım sektöründe çalışan milyonlarca kişi işsiz kaldı. Acil seferler dışında tüm ulaşımın iptal edildiği 26 Mart'tan bu yana, 9 milyona yakın işçi gelir kaynaklarını kaybetti.

11.55 : Latin Amerika'da bugün:

  • Meksika'da 260 yeni vaka, 20 ölü
  • Guatemala'da 31 yeni vaka
  • Bolivya'da 4 yeni vaka, 1 yeni ölü
  • Paraguay'da 5 yeni vaka, 1 ölü
  • Uruguay'da 7 yeni vaka
  • El Salvador'da 14 yeni vaka
  • Honduras'ta 29 yeni vaka

11.30 : Corona virüs ile mücadelede başarılı bir model uygulayan Güney Kore'de tespit edilen yeni vaka sayısı sadece 27 oldu. Böylece ülkede arka arkaya dokuzuncu kez günde 100'den daha az yeni vaka kayda geçmiş oldu.

Güney Kore, her vakayı yakın takibe alıp, virüs yayılma zincirini kısa zamanda tespit edip bütün kişileri sıkı izolasyon altına alarak mücadele etmeye dayalı bir yöntem uyguluyor.

Yeni vakalarla birlikte Güney Kore'de toplam SARS-COV-2 vakası sayısı 10 bin 450 oldu. Güney Kore, Mart ayı ortasına kadar günde yaklaşık 500 yeni vaka tespit edildiğini açıklıyordu.

11.10 : Robert Koch Enstitütü'nün verilerine göre Almanya'da 10 Mart Cuma sabahı itibarıyla tespit edilen yeni vaka sayısı 5 bin 323. Son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısı şimdiye kadar tespit edilen en yüksek seviyeye ulaşarak, 266 oldu.

Son dakika haberleri: Canlı Blog- Eski başbakan sıra beklerken görüntülendi


ABD'DE TEK BİR YERDE GÖRÜLEN EN YÜKSEK RAKAM

11.05 : ABD Chicago'daki en büyük cezaevinde yapılan testler sonucu 450 corona virüs vakası tespit edildi. Bu 450 vakanın içinde tutuklular dışında gardiyanların da yer aldığı haber veriliyor. Söz konusu rakam ABD'de tek bir yerde tespit edilmiş en yüksek rakam.

Reuters haber ajansı, pencerelerine 'Yardım' yazılan cezaevinden fotoğraflar servis ediyor. 

Dünya çapında pek çok ülkede Covid-19 salgını yüzünden cezaevlerinde olağanüstü önlemler alınıyor. Birçok ülkede cezaevlerinde tutulan hafif suçlular tahliye ediliyor.

10.30: Rusya'daki salgının tırmanışı sürüyor. Bir günde 1786 test pozitif çıktı, ülkede corona virüse yakalananların sayısı 11 bin 917 oldu. Can kayıpları ise son 24 saatte 18 artışla 94'e ulaştı.

Rusya'da hafta başından bu yana her gün yeni rekor kırılıyor: Pazartesi 954, Salı 1154, Çarşamba, 1175, Perşembe 1459 ve Cuma 1786 vaka belirlendi.

Rusya'da koronavirüs vakalarının çoğu 12 milyon nüfuslu başkent Moskova'da. Moskova'da halka ay sonuna dek evde kalnması çağrısı yapılmıştı.

Son dakika haberleri: Canlı Blog- Eski başbakan sıra beklerken görüntülendi

11.20 : Tayland'ın başkenti Bangkok'taki tüm alkol satışları, insanları 13 Nisan'da başlayacak yeni yıl tatilinde parti vermekten caydırmak için 10 gün boyunca yasaklandı.

Alkol stoklamak isteyenlerin süpermarketlerin önünde uzun kuyruklar oluşturmasına yol açan yasak, ironik bir şekilde yetkililerin azaltmaya çalıştığı ayın enfeksiyon riskinin aynısını yarattı.

Tayland'daki diğer 12 bölgede de alkol satışı değişen sürelerle yasaklandı.

Pattaya kentinin bulunduğu Chonburi bölgesi, akşam 6 ve sabah 6 arası alkol satışını yasakladı.

Tayland'da şu ana dek 2743 teyitli vaka ve 33 ölüm bildirildi. Ancak test kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle bu sayıların gerçek durumu yansıtmadığı düşünülüyor.

09.55 : Rusya, Suriye'de 19 corona virüs vakasının belirlendiğini bildiriyor.

Son dakika haberleri: Canlı Blog- Eski başbakan sıra beklerken görüntülendi


CORONA VİRÜS FİLMİ ÇEKİLDİ BİLE

09.15 : İnanın ya da inanmayın, corona virüsle ilgili bir film çoktan çekildi. "Corona: Korku bir virüstür" isimli filmde, 7 kişi bir asansörde kalıyor, ardından Çinli olan kişinin öksürmesiyle kaos patlak veriyor.

İran kökenli Kanadalı yönetmen Mostafa Keshvari filmi çekmeye, Çin’de corona virüs salgınının patlak vermesinden sonra, ancak küresel bir boyut kazanmasından önce başladığını söylüyor.

Keshvari, filmin corona virüsten çok yabancı düşmanlığıyla ilgili olduğunu söylüyor.

Film eleştirmeni Noah Gittell, insanların travmayı atlatması için çok erken olabileceğini ancak corona virüsle ilgili bir film yayınlamakta herhangi bir etik sorun görmediğini söylüyor.

Filmin ay sonuna doğru internet üzerinden yayınlanması bekleniyor.

07.45 : İç savaş ülkesi Yemen'de ilk corona virüs vakası belirlendi. İran destekli isyancı Husilerle Suudi Arabistan ve müttefiklerinin desteklediği merkezi hükümetin yıllardır savaştığı ülkedeki ilk vaka, Hadramut bölgesinde görüldü.

Resmi açıklamaya göre, hastanın durumu stabil, tıbbi destek sağlanıyor.

Hadramut yöneticileri ise, kentte sokağa çıkma yasağı ilan etti. Görgü tanıkları, sabah saatlerinden itibaren yasağın uygulanmaya başlandığını aktarıyor. Liman çalışanları ise iki hafta evlerinde karantinaya alınacak.


Son dakika haberleri: Canlı Blog- Eski başbakan sıra beklerken görüntülendi


ATIK SULARDAKİ DNA TAKİBİYLE VAKA SAYISINI BULDULAR

06.55 : ABD’de Biobot Analytics isimli tıbbi araştırma kurumu, Massachusetts eyaletindeki atık sularda beklenenin çok üzerinde yeni tip corona virüs kalıntısı tespit ettiklerini duyurdu.

Tıp alanında henüz resmi onay alınmamış araştırmalarının yer aldığı MedRxiv isimli kuruluşun internet sayfasında yayımlanan rapora göre, mart ayında Massachusetts eyaletinin bazı bölgelerinden alınan atık sularda Covid-19 izleri beklenenden çok yüksek çıktı.

Biobot Analytics araştırma ekibi, 18-25 Mart tarihlerinde, büyük bir hastanenin atık sularından aldıkları partiküllerin DNA izlerini takip edebildiklerini, böylece atık sulara karışan virüs parçacıklarının kaç farklı insan DNA’sından geldiğini tahmin edebildiklerini açıkladı.

Ulusal Genel Tıp Bilimleri Enstitüsü tarafından desteklenen araştırmada, DNA takibi sonucu bölgede virüsün bulaştığı en az 2 bin 300 kişinin olduğu sonucuna varıldı. Aynı tarihlerde Massachusetts’teki resmi Covid-19 vakalarının 446 olduğu bilgisine de yer verildi.

Son dakika haberleri: Canlı Blog- Eski başbakan sıra beklerken görüntülendi


DEVLET BAŞKANI DAHİL TÜM MİLLETVEKİLLERİ KARANTİNAYA ALINDI

04.25 : Afrika ülkesi Botswana'da milletvekillerini kontrol eden sağlık çalışanının corona virüs taşıdığının anlaşılması üzerine, Devlet Başkanı dahil tüm meclis üyeleri karantinaya alındı.

Sağlık çalışanının corona virüs testinin pozitif çıkmasından bir gün önce, mecliste milletvekillerinin ateşini ölçtüğü açıklandı. Tüm siyasetçilerin 14 gün boyunca karantinada kalacağı bildirildi.

Afrika ülkesi Botswana’da şu ana dek 13 vaka açıklandı, 1 can kaybı var.

Son dakika haberleri: Canlı Blog- Eski başbakan sıra beklerken görüntülendi


'TROPİK TRUMP' NEYE UĞRADIĞINI ŞAŞIRDI

03.10 : Corona virüs salgınını oldukça hafife alan Brezilya'nın 'Tropik Trump'ı Jair Bolsonaro, ziyaret ettiği bir pastanede çalışanlarla fotoğraf çektirdi.

Maske ve eldiven kullanmayan, yanındakilerle sosyal mesafeye dikkat etmeyen Bolsonaro, başkent Brasilia'daki pastaneden çıkışta ise protestoya uğradı. Yerel medya, pastanenin bulunduğu mahallede yaşayanların aşırı sağcı Brezilya liderini protesto ettiğini bildiriyor.

Sosyal medyada da paylaşılan görüntülerde, çevrede ikamet edenler Bolsonaro'ya 'Evine dön' diye bağırdığı ve yuhaladığı görülüyor.

Halka karantinaya uymamaya davet eden Jair Bolsonaro ve taraftarları, bir günde 134 hastanın öldüğü ülkede sık sık birlikte sokağa çıkıyor.

Yaklaşık 210 milyon nüfusla Güney Amerika'nın en büyük ülkesi olan Brezilya'daki vakalar 18 bini aştı, can kaybı ise 957.

02.35 : Corona virüsün dünyaya yayıldığı Çin'de son 24 saatte 42 vaka belirlendi, bir hasta hayatını kaybetti. Pozitif çıkan 42 testten 38'i ülkeye dışarıdan gelen yabancılar.

Çin'de ürkütücü bir gelişme de yaşandı, hiçbir belirti göstermeyen 47 kişide corona virüs tespit edildi.

Son dakika haberleri: Canlı Blog- Eski başbakan sıra beklerken görüntülendi


HAMANEY'DAN RAMAZAN AYINDA YASAK SİNYALİ

01.55 : İran’ın dini lideri Ayetullah Hamaney, Ramazan ayında büyük buluşmaların yasaklanabileceğini söyledi.

Hamaney televizyonda yayınlanan konuşmasında "Ramazan ayında kamusal alanlarda büyük buluşmalardan mahrum kalacağız" dedi ve ekledi: "Bunların yokluğunda yalnızlığınıza çare olarak dualarınıza ve ibadetinize sarılın."

Ramazan ayı 24 Nisan’da başlayacak. Ramazan’ın bitişi ise 23 Mayıs.

Öte yandan Uluslararası Af Örgütü, İran cezaevlerinde corona virüs salgınına karşı yeterince önlem alınmamasını protesto eden 36 civarına kişinin öldürülmüş olduğundan endişe edildiğini açıkladı.

İran’da son haftalarda en az sekiz cezaevinde binlerce mahpusun katılımıyla protestolar düzenlenmişti. Af Örgütü’ne göre kolluk kuvvetleri cezaevlerinde gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı.

Son dakika haberleri: Canlı Blog- Eski başbakan sıra beklerken görüntülendi


AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN TARİHİ PAKET: 500 MİLYAR EURO

01.25 : Günlük basın toplantılarına devam eden ABD Başkanı Donlad Trump, "Koronavirüste zirve noktadayız, bazı yerlerde düşüşe geçti" dedi.

Trump şimdiye kadar ülke çapında 2 milyan test yapıldığını belirtirken, Başkan Yardımcısı Mike Pence ise günlük test rakamının 100 bin olduğunu açıkladı.

ABD lideri, ülkede corona virüs için 19 tedavi yöntemi olduğunu söyledi, 26 tedavi yönteminde de deneylere başlanacağı bilgisini verdi.

00.00 : Avrupa Birliği maliye bakanları, Perşembe akşamı yaptıkları video konferansta 500 milyar euroluk bir corona virüs paketinde uzlaştı.

İşçiler, şirketler ve hükümetler olarak üç ayağı olan paket, salgın nedeniyle alınan önlemlerden kaynaklanan ekonomik zararı azaltmayı hedefliyor.

Hükümetlere Avrupa İstikrar Mekanizması (ESM), şirketlere Avrupa Yatırım Bankası ve işçilere de Avrupa Komisyonu’nun yeni yarattığı SURE adlı bir program tarafından destek verilecek.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, bunun AB tarihindeki en önemli ekonomik plan olduğunu söyledi. Bakanların bir uzlaşmaya varması için üç güne yayılan toplam 18 saatlik görüşme yapılması gerekti.

Öte yandan İtalya, Fransa ve İspanya’nın talep ettiği 'coronabond' denen ve hükümetlerin corona virüs nedeniyle almak zorunda kaldıkları borçların kolektif bir şekilde üstlenilmesi talebi kabul görmedi. Daha önce Fransa hükümetinin önerdiği bir diğer 'kurtarma fonu' da Almanya, Hollanda, Finlandiya ve Danimarka tarafından reddedilmişti.

Konuyla ilgili Perşembe günü bir açıklama yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel de "AB’nin mevcut siyasi birliğinin durumunu da göz önünde bulundurunca birbirimizin borçlarını üstlenmenin doğru olmadığını düşünüyorum" demişti.^

BBC Avrupa Muhabiri Gavin Lee, bugün uzlaşılan paketin kabul edilmesinde Fransa lideri Emmanuel Macron'un büyük rolü olduğunu, son 24 saat içinde Merkel’in yanı sıra İtalya ve Hollanda ile yaptığı birden fazla telefon görüşmesinin etkili olduğunu aktarıyor.