Dünya 'Durdurulamaz düşman' İsrail için harekete geçti! İran değil başka bir ülke

'Durdurulamaz düşman' İsrail için harekete geçti! İran değil başka bir ülke

12.02.2024 - 13:40 | Son Güncellenme:

İsrail'de bir radyo kanalına konuşan general, İsrail'i bekleyen en büyük tehlikelerden birini duyurdu. İran ile İsrail arasındaki gerilimden söz bile etmeyen General Yitzhak Brik bambaşka bir ülkeyi işaret ederek "Bizi yok etmeye hazırlanıyorlar" ifadesini kullandı.

Durdurulamaz düşman İsrail için harekete geçti İran değil başka bir ülke

Gazze'yi yerle bir eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Mısır'la savaşı tetikleyebilecek bir hamleyi savaşın başından beri sık sık dile getiriyor. Netanyahu, Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki sınır bölgesinin kontrolünün İsrail'de olması gerektiğini öne sürüyor. Bu teklif, İsrail ve Mısır arasındaki 1979 anlaşmasının ihlal edilmesi anlamına geliyor. Mısır ve Gazze arasındaki ince bir çizgi olan 14 kilometrelik Philadelphia Koridoru, aslında bir tampon bölge. 1979 yılında İsrail ve Mısır arasında imzalanan barış anlaşmasıyla ortaya çıktı, işgal güçleri 26 yıl sonra Gazze'yi terk edinceye kadar kontrolü İsrail'deydi.

Haberin Devamı

2007 yılında Gazze'yi yönetmeye başlayan Hamas Philadelphia Koridoru'nun da denetimini ele aldı. 1979 anlaşmasına göre İsrail'in D Bölgesi'e tanklar ve toplar konuşlandırması yasak. İsrail ordusu, geride kalan haftalarda Philadelphia Koridoru dahil Gazze ile Mısır sınırı arasındaki bölgeyi bombardımana tuttu. İsrail ayrıca bu planla birlikte Filistinleri Gazze'den atıp Mısır'daki Sina Çölü üzerinde çadır kentlerde yaşatmayı hedefliyor.

"HAMAS YAŞAMAYA DEVAM EDECEK"

İsrail'in 103FM radyosuna konuşan İsrailli eski General Yitzhak Brik ise savaşın gidişatına dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Brik, "Hamas'ın şuan nasıl bir strateji izlediği belirsiz" derken İsrail ordusunu operasyonel düzeyde bekleneni veremediği için eleştirdi ve şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Hamas hala kendisini güçlü görüyor. İsrail ordusunun onları yıkamayacağını düşünüyor bu yüzden alaycı bir dil kullanıyorlar. Öyle gözüküyor ki haklılar da, Hamas var olmaya devam edecek"

Durdurulamaz düşman İsrail için harekete geçti İran değil başka bir ülke

"KARŞILARINDA DURABİLECEK TÜMENİMİZ YOK"

Philadelphi Koridoru ve Refah'taki çatışmalara ilişkin General Brik, "Philadelphi Koridoru artık rafa kalkmış durumda. Tel Aviv, Mısır'ın bu plana uyacağını düşünüyordu ancak beklentileri gerçekleşmedi" ifadesini kullanıp ekledi:

"Mısır ile büyük bir sorun yaşıyoruz. Orta Doğu'nun en güçlü ordularından birine sahipler. 6 bine yakın tankları ve savaş uçakları var ayrıca donanmaları da bizden iyi. Refah saldırılarıyla birlikte artık hedefleri biziz. Tek bir yanlış hamlemizde karşılarında durabilecek bir tümenimiz yok. Saldırının altyapısını hazırlıyorlar gibi görünüyorlar, yollar inşa ediyorlar"

Durdurulamaz düşman İsrail için harekete geçti İran değil başka bir ülke

GAZZE'DE SON DURUM

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 28 bin 340’a, yaralananların sayısının 67 bin 984’e yükseldiği belirtildi. Son 24 saate ilişkin rakamların yer aldığı açıklamada ise, 164 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, 200 Filistinlinin de yaralandığı aktarıldı.