Dünya Koronavirüs haberlerinde son dakika! Tüyler ürperten fotoğraf

Koronavirüs haberlerinde son dakika! Tüyler ürperten fotoğraf

10.03.2020 - 10:51 | Son Güncellenme:

İran'da koronavirüsten ölen Devrim Muhafızları eski komutanının cenaze töreninden inanılmaz kareler geldi. İspanya'da tüm bir milletvekilinde koronavirüse rastlandı, parlamento kapatıldı. İran'da bir günde 54 hasta daha öldü, Lübnan ve Fas'ta ilk ölüm kayıtlara geçti. Covid-19 Panama, KKTC, Moğolistan ve Burkina Faso gibi ülkelerde ilk kez görüldü. KKTC'de tüm okullar hafta sonuna kadar tatil edildi. Virüsün merkez üssü Wuhan'ı ilk kez ziyaret eden Çin lideri Şi Jinping, salgının frenlendiğini ilk kez resmen duyurdu.

Koronavirüs haberlerinde son dakika Tüyler ürperten fotoğraf

Yeryüzünde 110'u aşkın ülkeye yayılan ve yaklaşık 115 bin insana bulaşan koronavirüs salgınındaki tüm gelişmeleri, canlı blogla aktarıyoruz.

Haberin Devamı

17.50 : İspanya'nın ardından Fransa da tüm Lig 1 ve Lig 2 maçlarının seyircisiz oynanmasına karar verdi. Ülkede 15 Nisan tarihine kadar stadyumlara seyirci alınmayacak.

17.15 : Afrika ülkesi Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde ilk koronavirüs vakası ortaya çıktı. Başkent Kinşasa'daki havalimanına gelen bir Belçika vatandaşına yapılan test pozitif sonuç verdi.

17.00 : Can kaybının 291'e çıktığı İran'da, koronavirüsten ölen Devrim Muhafızları'nın eski komutanlarından Ferzad Tazari'nin cenaze töreni Tahran'da düzenlendi.

Koronavirüs haberlerinde son dakika Tüyler ürperten fotoğraf


Törende, daha önceki cenazeleri hatırlatan görüntüler vardı. Tazari'nin kefenlenmiş cesedi omuzlarda taşınırken, cenazeye katılanların bazılarının maske takmaması dikkat çekti.
Koronavirüs haberlerinde son dakika Tüyler ürperten fotoğraf

Eski komutanın yakınları, büyük bir fotoğrafın dikildiği mezara elleriyle toprak attı.

Haberin Devamı

Koronavirüs haberlerinde son dakika Tüyler ürperten fotoğraf

Halihazırda 8 bin 42 insanın koronavirüse yakalandığı İran'da, cumhurbaşkanı yardımcısı ve 20'yi aşkın milletvekilinde de Covid-19 çıktı.

16.45 : BBC: İngiltere'de koronavirüsten altıncı ölüm gerçekleşti. Birleşik Krallık'ta bugün 52 yeni vaka daha kayıtlara geçti ve toplam hasta sayısı 373 oldu.

16.40 : Polonya Savunma Bakanlığı, Almanya'dan dönen bir üst düzey generale uygulanan koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

16.20 : Vatikan, St. Peter Meydanı ve Bazilikasını ziyaretçilere kapattı.

16.15 : Hollanda'da 61 kişiye daha koronavirüs bulaştı, ülkede halihazırda 382 hasta var. 

16.05 : İspanya'da son 24 saatte 122 koronavirüs vakası daha belirlendi. Vaka sayısının 1622'ye ulaştığı ülkede La Liga'daki tüm maçlar en az iki hafta boyunca seyircisiz oynanacak.

İspanya'nın başkenti Madrid'de insanlar süpermarketlere akın etmiş durumda.

Koronavirüs haberlerinde son dakika Tüyler ürperten fotoğraf

16.00 : ABD'nin ünlü Harvard Üniversitesi okuldaki tüm dersleri durdurdu. Öğrencilerin bahar tatilinden dönüşte okula gelmemelerini isteyen üniversite, derslerin online işleneceğini duyurdu.

Koronavirüs haberlerinde son dakika Tüyler ürperten fotoğraf


15.55 :
Şimdiye kadar yalnızca iki vakanın kayda geçtiği Fas'ta koronavirüsten ilk ölüm gerçekleşti.

Haberin Devamı

15.50 : ABD Savunma Bakanı Mike Esper, koronavirüs korkusundan Hindistan, Özbekistan ve Pakistan seyahatlerini iptal etti.

15.45 : Japonya'nın Osaka vilayetinde 18 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Resmi televizyon NHK, Covid-19'a yakalananların çoğunun bir canlı etkinliğine katıldığını izleyicilerine aktardı.

15.35 : İspanya Parlamentosu, bir milletvekiline koronavirüs teşhisi konulmasının ardından çalışmalarını en az bir hafta askıya aldı. Madrid yönetimi ayrıca İtalya ile tüm doğrudan uçuşları durdurdu.

14.35 : İspanya'da aşırı sağcı Wox partisinin milletvekili Ortega Smith'e koronavirüs teşhisi konuldu. Parti, tüm milletvekillerinin evlerinden çalışacağını duyurdu.

14.25 : Virüsün dünyaya yayıldığı Wuhan kentini ilk kez ziyaret eden Çin lideri Şi Jinping, dünyanın beklediği açıklamayı yaptı. Virüs salgınının frenlendiğini belirten Şi, kente kurulan özel koronavirüs hastanelerinin de kapatılacağını ilan etti. 

Haberin Devamı

14.10 : Vaka sayısının 755'e ulaştığı ABD'de koronavirüs onlarca eyalete yayılmış durumda. Covid-19'un merkez üssü Washington eyaletinde can kaybı 22'ye çıktı, California'da iki ve Florida'da da iki ölüm kayıtlara geçti.

Washington eyaletindeki Kirkland'ın sakinlerinden Judie Shape, koronavirüs testine girdi. Reuters haber ajansı, 81 yaşındaki kadının oğlu ve kızının anneleriyle pencerenin önünde yaptığı telefon görüşmesinin yürek burkan fotoğraflarını dünyaya servis etti.

Koronavirüs haberlerinde son dakika Tüyler ürperten fotoğraf



13.55 : İspanya'nın La Rioja bölgesindeki okullar iki hafta boyunca kapalı olacak.

13.50 : İran'da bir günde 54 kişi daha yaşamını yitirdi, can kaybı 291'e yükseldi. Ülkedeki vaka sayısının 8 bin 42'ye çıktığı bildiriliyor.

13.40 : Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, İtalyan vatandaşlarının ülkeye girişinin yasaklandığını açıkladı. Katılımcı sayısının 100 kişiyi aştığı tüm etkinlikleri yasaklayan Viyana yönetimi, üniversitedeki konferansları da durdurdu.

Haberin Devamı

Avusturya, Brenner Otoyolu'nda bugün itibariyle İtalya'dan gelen araçlarda kontrole başladı.

Koronavirüs haberlerinde son dakika Tüyler ürperten fotoğraf

13.35 : Hong Kong, İtalya'dan, Fransa, Almanya ve Japonya'nın bazı bölgelerden gelen tüm ziyaretçileri karantina altına alacak.

13.20 : Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), koronavirüs riski nedeniyle okullar hafta sonuna kadar tatil edildi.

13.15 : Aralarında Madonna, Miley Crus ve Pearl Jam gibi isimlerin bulunduğu müzisyenler, konserler ve turnelerini iptal ediyor. Miley Cyrus, Avustralya seyahatinden vazgeçtiğini belirterek evinde kalacağını söyledi. Madonna ise, Paris'teki iki konserini iptal etmek zorunda kaldı.

13.10 : Kazakistan, İtalya, Fransa, Almanya ve İspanya'dan gelen yolcuların ülkeye girişini yasakladı.

13.05 : İngiliz hava yolu şirketi British Airways, İtalya'ya olan tüm uçuşlarını askıya aldı.

13.00 : Lübnan'da koronavirüsten ilk ölüm gerçekleşti.

12.50 : Şampiyonlar Ligi'nde yarın akşam oynanacak Barcelona-Napoli maçına seyirci alınmayacak.

12.55 : Uluslararası haber ajansları, hayatın durduğu İtalya'dan bu sabah yeni fotoğraflar geçiyor. Örneğin, bugün Roma'daki İspanyol Merdivenleri bomboş.

 

Koronavirüs haberlerinde son dakika Tüyler ürperten fotoğraf

Bir diğer turistik nokta, Colosseum'da da benzer bir manzara var.

Koronavirüs haberlerinde son dakika Tüyler ürperten fotoğraf

12.45 : Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli, geçen haftadan bu yana kendini karantinaya aldığını açıkladı. İtalyan olan Sassoli, 14 gün boyunca Brüksel'deki evinden çalışacak.

12.30 : Avrupa ülkelerinde koronavirüs önlemleri giderek sıkılaşıyor. Çekya'da tüm okullar kapatıldı, etkinlikler yasaklandı. Polonya da komşusu Çekya gibi ülkedeki tüm büyük etkinlikleri iptal etti.

12.20 : Koronavirüs şüphesiyle 25 Şubat'ta İran'dan getirilerek Ankara'da gözlem altına alınanlar, son testin negatif çıkması üzerine taburcu edildi.

11.50 : Halifax bankasının İrlanda'daki çağrı merkezinde görev yapan çalışanlardan birinde koronavirüs çıktı, çağrı merkezi kapatıldı. Yaklaşık 1000 çalışan kendilerini evlerinde karantinaya alacak ve evden gelen telefonları yanıtlayacak.

10.00 : Rusya, vatandaşlarına trafiğin yoğun olduğu saatlerde toplu ulaşım araçlarını kullanmamalarını tavsiye etti.

09.45 : Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir Alman turistte koronavirüs çıktı.

Almanya'nın Balingen şehrinden pazar akşamı gelen 30 kişilik turist kafilesi özel servisle Gazimağusa'daki bir otele götürüldü.

Sağlık Bakanı Ali Pilli, kafiledeki 65 yaşındaki bir kadın turistte yeni tip koronavirüs tespit edildiğini duyurdu. Turist kafilesinin yerleştiği Gazimağusa'daki otel de karantinaya alındı.

İTALYA'DA 50 YAŞIN ALTINDA ÖLEN YOK

09.40 : Yoğun bakıma kaldırılan hastalardaki anormal artış üzerine tüm ülkenin karantina ilan edildiği İtalya'da, bugüne kadar koronavirüs testi yapılan 53 bin 826 kişiden 9 bin 172'si pozitif çıktı. Bunların 724'ü tedavi sonrası iyileşti. Halen pozitif olan 7 bin 985 kişiden 733'ü ise yoğun bakımda.

Koronavirüs haberlerinde son dakika Tüyler ürperten fotoğraf

İtalya'da yaşamını yitiren 463 kişinin yüzde 44'ü 80-89 yaşları, yüzde 31'i 70-79, yüzde 14'ü 90 üstü, yüzde 10'u 60-69, yüzde 1'i de 50-59 yaşları arasında.

Akdeniz'deki ada ülkesi Malta ise, kuzey komşusu İtalya ile tüm uçuşları durdurdu.

Şİ İLK KEZ WUHAN'A GİTTİ

06.25 : Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, koronavirüsün Aralık ayında görüldüğü ilk yer olan Vuhan kentine gitti. Şi, virus salgını sonrası ilk kez şehri ziyaret etti.

Çin medyası, Şi'nin Hubei eyaletindeki kentte sağlık görevlileriyle bir araya geldiğini ve koronavirüsün neden olduğu Covid-19 hastalığının yayılmasının önlenmesi için alınan önlemleri denetlediğini bildirdi.

05.15 : Boeing şirketi, ABD'nin Washington eyaletindeki fabrikasındaki bir çalışanda koronavirüs çıktığını açıkladı.

TRUMP TESTE GİRMEDİ

05.00 : ABD Başkanı Donald Trump, henüz koronavirüs testine girmiş değil.

Beyaz Saray Sözcüsü Stephanie Grisham, yazılı bir açıklama yaparak "Başkan Covid-19 testi yaptırmadı çünkü ne virüs taşıdığı teyitli hastalarla uzun süre teması oldu, ne de kendisinde herhangi bir semptom bulunmaktadır. Başkan Trump'ın sağlığı harika durumdadır ve özel doktoru onun durumunu yakından takip etmektedir" dedi.

Koronavirüs haberlerinde son dakika Tüyler ürperten fotoğraf

PANAMA, MOĞOLİSTAN, BURKİNA FASO...

04.40 : Orta Amerika ülkesi Panama da koronavirüsün görüldüğü ülkeler arasına katıldı. Sağlık Bakanı Rosario Turner, 40 yaşındaki kadın hastanın İspanya’nın başkenti Madrid’in Barajas bölgesinden döndükten sonra öksürük ve ateş şikayetleriyle hastaneye başvurduğunu açıkladı.

04.20 : Geçen hafta Covid-19'un en hızlı yayıldığı ülke olan Güney Kore'de, bu hafta neredeyse yüzde 90 oranında azalma var. 35 yeni vaka daha belirlendi, toplam hasta sayısı 7 bin 513 oldu.

04.00 : Moğolistan'da ilk koronavirüs vakası ortaya çıktı. Yetkililer, ülkede çalışan bir Fransız vatandaşına yapılan testin pozitif sonuç verdiğini bildiriyor. Moskova üzerinden Moğolistan'a gelen çalışanın 42 kişiyle temas kurduğunu belirledi.

03.20 : Kuzey Afrika ülkeleri Tunus ve Fas, salgının Avrupa'daki merkezi İtalya ile tüm uçuşları askıya aldı.

03.05 : Çin ana karasında belirlenen yeni vakalar azalmaya devam ediyor. Pekin yönetimi, son bir günde 19 kişiye daha koronavirüs bulaştığını ve hasta sayısının 80 bin 754'e çıktığını aktarıyor.

Çin'de son 24 saatte 17 ölüm kayıtlara geçti, salgının başından bu yana hayatını kaybedenler 3 bin 136.

00.10 : Beş yeni vakanın daha tespit edildiği Suudi Arabistan'da halihazırda 20 hasta var.

00.05 : Afrika ülkesi Burkina Faso'da ilk koronavirüs vakaları görüldü. Yetkililer, Fransa'ya seyahat eden bir çiftte Covid-19 ortaya çıktığını ve hastaların karantinaya alındığını bildiriyor.

Koronavirüs haberlerinde son dakika Tüyler ürperten fotoğraf



İTALYA'NIN TAMAMI 'KIRMIZI BÖLGE'

00.00 : İtalya'da hafta sonu kuzey bölgeleri için ilan edilen 'kırmızı bölge' tecritleri, tüm ülkeyi kapsayacak şekilde geniledi.

Ölü sayısının 463'e, toplam vaka sayısının da 9 bin 172'ye ulaştığı ülkede Başbakan Giuseppe Conte Pazartesi akşamı yaptığı açıklamada, tüm ülkeyi ilgilendiren yeni ve daha sıkı tedbirler alındığını duyurdu.

Giuseppe Conte, daha önce kuzeydeki bölgelerde ilan edilen 'kırmızı bölgeye' atıfla "Artık kırmızı bölge yok, 1. bölge, 2. bölge yok. İtalya'nın tamamı koruma altındaki bölge" dedi.

İtalya Başbakanı'nın açıklamasına göre, tüm ülke genelinde iş ya da sağlık gibi gerekçelerle zorunlu olmayan seyahatlere izin verilmeyecek.

Okullar en az 3 Nisan'a kadar kapalı kalacak. Kamuya açık alanlarda toplanma yasağı uygulanacak.

Serie A da dahil olmak üzere futbol ligleri, tüm spor etkinlikleri ve müsabakaları durdurulacak.

Yazarlar