Dünya Stormy bayram ediyor! Seçimler öncesi Trump hapse girecek mi?

Stormy bayram ediyor! Seçimler öncesi Trump hapse girecek mi?

23.03.2023 - 10:08 | Son Güncellenme:

Stormy Daniels davası yüzünden zor günler geçiren Donald Trump ABD'de infial yarattı. Birçok ABD'li Trump'a destek olmak için mahkemenin önüne geldi. Peki Trump ceza alırsa ne olur? Yaklaşan seçimlere girebilir mi? Dünya basını bu soruları manşetten gördü.

Stormy bayram ediyor Seçimler öncesi Trump hapse girecek mi

Eski ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Salı günü New York eyaletinde tutuklanacağını yazdı. Trump, takipçilerini yaklaşan iddianamesini protesto etmeye çağırarak şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

'ABD'nin eski başkanı ve gelecekteki Başkan adayı, önümüzdeki salı günü tutuklanacaktır. Protesto edin, ülkemizi geri almalıyız'

YOLSUZLUK İDDİALARI

2016 yılında başkanlık seçimleri mitinglerinde usulsüz para kaynağı sebebi ile tutuklanacak olan Trump, masum olduğunu iddia etti ve kampanyasının büyük ölçüde liberal milyarder George Soros tarafından finanse edildiğini hatırlattı. Yetkili mercilerden ise Trump'a henüz yanıt gelmedi. Trump'ın tutuklanmasını beklediği dosya ise yetişkin içerik filmlerinde oynayan Storym Daniels'a yönelik yaptığı sus payı ödemeleri.

STORMY DANIELS KİMDİR?

Gerçek ismi Stephanie Clifford olan Stormy Daniels, 1979 yılında Louisiana eyaletinde doğdu.
Daniels, yetişkin içerik filmlerinde oyuncu olarak çalışmaya başladı, 2004 yılından sonra da senaryo yazmaya ve film yönetmeye başladı.

Stormy Daniels ismi, Mötley Crüe müzik grubunun bas gitaristi Nikki Sixx'in kızı Storm ile viski markası Jack Daniels'dan geliyor.
Daniels ayrıca The 40-Year-Old Virgin ve Knocked Up filmleri ile Maroon Five grubunun Wake Up Call şarkısının müzik videosunda konuk oyuncu olarak yer aldı.

Haberin Devamı

Stormy bayram ediyor Seçimler öncesi Trump hapse girecek mi

2010 yılında Louisiana'da ABD Senato koltuğuna aday olmayı düşünen Daniels, daha sonra adaylığının ciddiye alınmadığı gerekçesiyle geri çekilme kararı almıştı.

DANIELS'IN TRUMP'A KARŞI İDDİALARI NELER?

İkisinin tanışıklığı 2006'ya kadar geri gidiyor. Daniels, Trump ile California ve Nevada arasında bulunan Tahoe Gölü'ndeki bir tatil beldesinde, golf turnuvası sırasında tanıştığını söylüyor.
2011'de In Touch Weekly dergisine verdiği bir röportajda Daniels, Trump'ın kendisini yemeğe davet ettiğini ve onunla otel odasında buluştuğunu anlatıyor.

Daniels'ın bu röportajının tamamı 2018 yılına kadar yayımlanmadı. Röportajda Daniels, "Koltukta uzanmış televizyon izliyordu. Pijama giyiyordu" diyor. Daniels ikisinin ilişki yaşadığını iddia ederken Trump'ın avukatı bu iddiayı "şiddetli bir şekilde" reddediyor.

Eğer Daniels'ın anlattıkları doğruysa, iddiaya konu olan olay, Trump'ın en küçük çocuğu Barron'un doğumundan sadece dört ay sonra yaşanmış olabilir. Mart 2018'de bir televizyon kanalına verdiği röportajda Daniels, ilişki hakkında sessiz kalmak için tehdit edildiğini aktardı.

Stormy bayram ediyor Seçimler öncesi Trump hapse girecek mi

TRUMP CEZA ALACAK MI?

Suç duyurusunda bulunup bulunmama kararı New York Şehri Bölge Savcısı Alvin Bragg'a ait. Bragg soruşturmayla ilgili yeterli kanıt olup olmadığını araştıran büyük bir jüri kurdu ve iddianamenin açıklanıp açıklanmayacağını bilen tek isim.
Trump'ın avukatları 13 Mart haftasında eski başkanın büyük jüri önünde ifade vermeye çağrıldığını açıklamıştı. Bu da soruşturmanın son aşamasına gelindiğine işaret olarak değerlendiriliyor.

Haberin Devamı

Stormy bayram ediyor Seçimler öncesi Trump hapse girecek mi

SORUŞTURMA NEDEN ÖNEMLİ?

Trump'ın destekçileri, eski başkanın geçmişteki davranışlarını ve kadınların kendisine yönelttiği suçlamaları büyük ölçüde geçiştirdi. Ancak Stormy Daniels davası, Trump'ın yeniden aday olmak istediği bu dönemde mahkemede ifade vermeye çağrılmasına yol açabilir. Olası bir tutuklanmada ise Trump yine başkan adaylığı için yarışabilir ancak hapishaneden kampanyalarını yönetmekte zorlayacağı için seçim riske girebilir.

Stormy bayram ediyor Seçimler öncesi Trump hapse girecek mi

ABD'DE MANŞET OLDU

Öte yandan ABD medyası davayı yakından takip ediyor. WashingtonPost, New YorkPost gibi ülkenin önde gelen gazeteleri Trump'ın davasını manşetten okuyucularına sunuyor. Son olarak Dün yaşananları haberleştiren New York Post, Juri'nin duruşmayı iptal etmesini ilk sayfadan verdi.

Haberin Devamı

Stormy bayram ediyor Seçimler öncesi Trump hapse girecek mi

Sürecin detaylı olarak anlatıldığı haberde, mahkemenin hemen çıkışında Trump'ı destekleyen ABD'lilere geniş yer verildi. Herhangi bir olumsuzluğa karşı bölgede görev alan 'Polis ordusu' ise dikkat çekti.