Dünya Titanik’e giderken ölümü göze almış

Titanik’e giderken ölümü göze almış

26.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

ABD’li OceanGate şirketine ait turistik denizaltı Titan ile 18 Eylül’de, Atlas Okyanusu’nun dibindeki Titanik gemisinin enkazını görmeye giden 5 kişi ölmüştü.

Titanik’e giderken ölümü göze almış

Titan’ın patlamasıyla ölenlerden biri 77 yaşındaki Fransız kâşif Paul-Henri Nargeolet’ti. Nargeolet’in bir denizaltıda hayatını kaybetmenin “iyi ve hızlı” bir ölüm şekli olduğunu söylediği ortaya çıktı. 1999’da Titanik enkazını ziyaret eden ilk kadın ve ilk gazeteci olan Caroline Graham, geçen yıl bir araya geldiği Nargeolet’in Titanik’i ziyaret ederken gerçekleşecek ölümü “soğukkanlılıkla” karşıladığını aktardı.

Haberin Devamı

Nargeolet’in Graham’a “3.810 metre aşağıdayken ölürseniz bunun hakkında hiçbir şey bilemezsiniz. Çünkü sıvılaşacaksınız. Bir şeylerin ters gittiğini anlayacak vaktin olmadan ölmüş olacaksın. Kimse ölmek istemez. Ama ölmek zorunda kalırsan bu iyi bir yoldur, çünkü aniden gerçekleşir” dediği öğrenildi. Graham, Titanik’e 37 kez dalan Nargeolet’in ölen 5 kişi arasındaki tek gerçek kâşif olduğunu ve Titanik’e takıntılı olduğunu öğrendiğini söyledi. Graham, “Nargeolet bir huzurevinde yaşadığını hayal edebileceğimiz biri değildi, ölmek isteyen biri değildi ama ölümden de korkmuyordu” dedi.

Titanik’e giderken ölümü göze almış

“Titan” (yandaki) adlı 6.5 metrelik denizaltıdaki patlamada ölen kâşif Paul-Henri Nargeolet, Titanik gemisinin maketiyle poz vermişti.

Haberin Devamı

Denizaltı kaptanı aramışlar

Titan’ın sahibi OceanGate şirketinin 5 kişinin öldüğü kazadan önce internet sitesinde yayımladığı ilanla bir “denizaltı kaptanı” aradığı ortaya çıktı. Öte yandan Kanada Ulaştırma Güvenliği Kurulu, Titan’ın okyanusun içindeyken bağlantı kurduğu yüzeydeki ana gemisi Polar Prince’te de güvenlik soruşturması başlattı. OceanGate firmasına da daha önce Titan’ın karbon fiber gövdesinin son derece hatalı ve yetirsiz olduğu uyarısı yapıldığı bildirildi.