Dünya Tüm dünyanın gözü önünde vahşet! İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü

Tüm dünyanın gözü önünde vahşet! İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü

28.03.2024 - 18:39 | Son Güncellenme:

Gazze Şeridi’ndeki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin 10 gündür devam eden kuşatması altındaki Şifa Hastanesi’nde yerinden edilmiş 200 sivilin öldürüldüğü açıklandı.

Tüm dünyanın gözü önünde vahşet İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Şifa Hastanesi’ne yönelik saldırıları devam ediyor. Gazze Şeridi’ndeki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, 10 gündür İsrail güçlerinin kuşatması altındaki hastanede yerinden edilmiş 200 sivilin öldürüldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, İsrail ordusuna ait tankların hastane içindeki binaları ve çevredeki evleri bombaladığı aktarılarak, hastanenin bazı bölümlerinin ateşe verildiği ifade edildi. Açıklamada, "Tüm dünyanın gözleri önünde işlenen bu yeni ve devam eden suçu kınıyoruz" ifadeleri kullanılarak, uluslararası toplumun kesin bir tavır almaması nedeniyle hastaneye yönelik saldırıların devam ettiği vurgulandı.

LÜBNAN, İSRAİL SALDIRILARI NEDENİYLE BM'YE RESMİ ŞİKAYETTE BULUNACAK

Lübnan Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan topraklarındaki sağlık personeline ve altyapıya yönelik saldırıları nedeniyle BM heyetine Güvenlik Konseyi'ne sunulmak üzere resmi bir şikayet gönderdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in El Habbariyeh, Naqoura ve Baalbek bölgelerine düzenlediği saldırılarda en az 18 sağlık görevlisi ve sivilin hayatını kaybettiği belirtildi. Bakanlık, şikayetin resmi olarak ne zaman yapılacağına dair bir tarih vermedi.

Haberin Devamı

ENGELLEMEYİ DURDURMA EMRİ

Uluslararası Adalet Divanı (UAD), Güney Afrika'nın Gazze Şeridi’nde soykırımın önlenmesine ilişkin açtığı davada yeni bir karar açıkladı. UAD, dava kapsamında İsrail'e Gazze Şeridi’ne “acil ihtiyaç duyulan” yardımların ulaştırılmasını engellemeyi durdurma emri vererek, İsrail'in bir ay içinde söz konusu karara uymak için "aldığı tüm tedbirler" konusunda mahkemeye bir rapor sunması gerektiğini belirtti.

UAD, Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilerin ihtiyaç duyduğu acil insani yardımlar için geçiş noktalarının artırılması, yardımların kapasitesinin artırılması ve geçiş noktalarının ihtiyaç duyulduğu sürece açık tutulması ile engelsiz bir şekilde ihtiyaç sahiplerine sağlanmasını talep eden kararı oybirliğiyle kabul ettiğini açıkladı.

UAD, ayrıca 1’e karşı 15 oyla, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilerin, Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi kapsamında korunan bir grup olarak sahip oldukları haklardan herhangi birini ihlal eden eylemlerde kaçınmasını ve bu eylemlerin acil ihtiyaç duyulan insani yardımın ulaştırılmasını engellememesini öngören bir kararı da kabul etti.

Yazarlar