Dünya Fransa'ya PKK şoku! 'Besledikleri yılan kendilerini sokmaya başladı'

Fransa'ya PKK şoku! 'Besledikleri yılan kendilerini sokmaya başladı'

26.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Paris’te cuma günü düzenlenen silahlı saldırının etkileri sürüyor. Olay sonrası Paris’te düzenlenen gösteriler nedeniyle başlayan karışıklık sürerken, Ankara’dan bu olaylara ilişkin Fransa’ya haklı eleştiriler yöneltildi.

DIŞ HABERLER - Fransa’nın başkenti Paris’te, geçen cuma günü Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne 69 yaşındaki bir kişi tarafından saldırı düzenlenmesi sonucu 3 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından başlayan olaylar ve gerginlik sürerken, Ankara’dan da Fransa’ya anlamlı eleştiriler yöneltildi.

Haberin Devamı

Paris’te önceki gün saldırıyı protesto için düzenlenen gösterilerde polisle bazı göstericiler arasında çatışma çıkmış, polise taş ve sert cisimler fırlatan göstericilerin bir kısmı arabaları devirmiş ya da ateşe vermişti. Sokaklarda ateş yakan bazı göstericilerin de terör örgütü PKK bayrakları taşıdığı görülmüştü. Söz konusu olaylarda 31 polis memuru ve bir göstericinin yaralandığı, 11 kişinin de verdikleri zarar nedeniyle tutuklandığı açıklanmıştı. Protestolar dün ağırlıklı olarak Suriye’nin kuzeyinde sürerken, Paris’in nispeten sakin olduğu gözlendi.

BAŞKA SALDIRI PLANI!

Bununla birlikte olaya ve saldırgana ilişkin yeni detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Paris Savcılığı’nın yaptığı açıklamada, Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında açtığı ateş sonucu 3 kişiyi öldüren saldırganın, “yabancılara karşı patolojik bir nefreti” olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Buna göre 69 yaşındaki zanlı 6 yıl önceki bir hırsızlık olayından bu yana “göçmenleri ve yabancıları öldürme isteği” duyuyordu. Savcılık zanlının asıl hedefinin göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Paris’in Saint-Denis semtinde bir saldırı düzenlemek olduğunu ve bu amaçla Cuma sabahı önce silahıyla “yabancıları öldürmek için” bu semte gittiğini bildirdi. Ancak burada az sayıda insanın bulunması ve silahın şarjörünü giydiği kıyafet nedeniyle hızlıca değiştiremeyeceğini düşündüğü için bu planından vazgeçti. Savcılık, zanlının bunun üzerine önce ailesinin yaşadığı eve uğradığını, öğle saatlerinde ise evden ayrılarak Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’nin bulunduğu Rue d’Enghien’e gittiğini duyurdu.

Silahlı saldırıda üç kişiyi öldüren, üç kişiyi de yaralayan zanlı hakkındaki gözaltı kararı kaldırıldı. Paris Savcılığı zanlıyı muayene eden doktorun zanlının sağlık durumunun gözaltı koşullarına uygun olmadığı sonucuna vardığını belirtti. Zanlı bunun üzerine psikiyatri kliniğine gönderildi. 69 yaşındaki zanlının sağlık durumunun uygun olması halinde hakim karşısına çıkarılması bekleniyor. 

1/9

2/9

3/9

4/9

5/9

6/9

7/9

8/9

9/9

‘HÂLÂ SESSİZ Mİ KALACAKSINIZ?’

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Paris’teki silahlı saldırı sonrasında düzenlenen protesto gösterilerinde çıkan olaylardan PKK’yı sorumlu tutarak, Fransa’yı eleştirdi. Twitter hesabından gösterilere dair bir video kesidi paylaşan Kalın Fransa’ya yönelik, “Bu Fransa’daki PKK. Sizin Suriye’de desteklediğiniz aynı terör örgütü” ifadesini kullanarak, “Aynı PKK son 40 yılda binlerce Türk, Kürt ve güvenlik güçlerini öldürdü. Şimdi Paris sokaklarını yakıyorlar. Hâlâ sessiz mi kalacaksınız?” dedi.

Haberin Devamı

'BESLEDİKLERİ YILAN KENDİLERİNİ SOKMAYA BAŞLADI'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, terör örgütü PKK yanlılarının Paris’te gerçekleştirdiği olaylara ilişkin, “Fransızların beslediği yılan kendilerini sokmaya başladı” dedi. Akar, “Teröristlere yardım etmenin, destek vermenin ne kadar sıkıntılı olduğunu gördüler. Bunun bir benzeri buradan çok uzakta oldu. Nerede oldu? Paris’te oldu. Fransızların beslediği yılan kendilerini sokmaya başladı. Herkes artık bu terör örgütünün gerçek yüzünü görmelidir” ifadelerini kullandı.

‘YÜZ YÜZE GELDİLER’

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, Paris’teki PKK eylemleriyle ilgili olarak, “Terör örgütlerini besleyenler terörle yüz yüze geldi” dedi. Çelik, ırkçı saldırıları kınadıklarını belirtirken, şunları söyledi:

“Fransa’nın üzerinde düşünmesi gereken konu şudur; bir yandan bu ırkçı saldırılar yükselirken bir yandan da bu terör örgütlerini orada himaye ettirmelerinin neticesi olarak nasıl oluyor da bunlar saatlerdir meydanlara çıkıyorlar, oralarda araçları yakıp yıkıyorlar, caddeleri işgal ediyorlar... Üstelik bunu PKK terör örgütünün o paçavralarını taşıyarak, onun sembollerini taşıyarak, sloganlarını atarak ona destek vererek yapıyorlar... Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bunları himaye edenler, bunlara destek verenler er geç bunlarla yüzleşmek zorunda kalırlar. Herkesi bu olaylar vesilesiyle bir kere daha düşünmeye, Türkiye’nin terör konusundaki hassasiyetine destek vermeye davet ediyoruz.”