Dünya Ukrayna: Rus hayvanat bahçesi sahibi, Herson'dan hayvanları kaçırdı

Ukrayna: Rus hayvanat bahçesi sahibi, Herson'dan hayvanları kaçırdı

14.11.2022 - 14:03 | Son Güncellenme:

Ukrayna, Rus hayvanat bahçesi sahibinin Herson'daki hayvanları kaçırdığını iddia etti.

Ukrayna: Rus hayvanat bahçesi sahibi, Hersondan hayvanları kaçırdı

Kırım'da Taigan Aslan Parkı adlı hayvanat bahçesinin sahibi Oleg Zubkov'un, Herson Hayvanat Bahçesi'nden 7 rakun, iki dişi kurt, bir Hint tavuskuşu, bir lama ve bir eşek çaldığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Kırım'daki hayvanat bahçesi tarafından çekilen videoda, Zubkov'un Herson'dan getirdiğini söylediği hayvanların, Taigan'daki özel bölmelere yerleştirildiği görülüyor.

Hayvanların yerlerinin geçici olarak değiştiriliğini savunan Zubkov, "Kurtlar için burası çok daha iyi. Büyük bir alan ve Kırım güneşi var. Ayrıca karantina süreleri tamamlanınca erkek bir kurtla da buluşacaklar" ifadelerini kullandı.

Zubkov, hayvanların Kırım'a götürülmesini "insani görev" olarak niteleyerek, Rusya yeniden Herson'u ele geçirdiğinde hayvanların şehre tekrar gönderileceğini de öne sürdü.

Öte yandan Ukrayna Savunma Bakanlığı, resmi Twitter hesabından görüntüleri paylaşarak, "İşgalciler Herson'daki her şeyi çaldı" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Savaş yanlısı blog yazarı Anna Dolgareva ise Telegram hesabından yaptığı paylaşımda "Rakunu geri vermeyeceğiz, Herson'u geri alacağız" diye yazdı.

Zubkov, Eylül 2021'de hayvanat bahçesindeki bir kaplanın, 1 yaşındaki bir çocuğun parmağını ısırması sonucu, ihmal suçundan 2 yıl üç ay ceza almıştı. Kendisi iki ay hapis yattıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, geçen hafta Kremlin güçlerinin Herson'un yakınındaki Dinyeper Nehri'nin batı kıyısından çekileceğini açıklamıştı.

Kiev ise Moskova'nın açıklamasına temkinli yaklaşmıştı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, "Düşman bize hediye vermez, jest yapmaz" diyerek, geri çeklime açıklamalarına karşı teyakkuzda olunması gerektiğini savunmuştu.

Herson halkı, Rus askerlerin çekilmesiyle kutlamalar düzenlerken Zelenski, bölgede 400'den fazla savaş suçunun belgelendiğini öne sürmüştü.

Kaynak: Independent Türkçe