Dünya Üniversiteler de ayakta

Üniversiteler de ayakta

02.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İran’da protesto kervanına bu kez de üniversiteler eklendi. Pek çok kentte üniversite öğrencileri gösteriler yaparken, genel grev çağrıları yaptı.

Üniversiteler de ayakta

DIŞ HABERLER - İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ölümünden sonra artarak devam eden protestolar, üniversitelere de yayılırken, ülke genelinde grev çağrısı yapıldı.

Haberin Devamı

Dün ülkenin dört bir yanındaki üniversite öğrencileri protestolara katılırken, yaklaşık 100 üniversitede protestoların gerçekleştiği aktarıldı. “İran International” adlı muhalif haber sitesi, başkent Tahran, İsfahan, Meşhed ve diğer kentlerdeki üniversitelerde, pazartesinden itibaren öğrencilerin kampüslere girerek derslere katılmayı reddettiği kaydedildi. Dün de artarak devam eden gösterilerde öğrenciler genel grev çağrısı yaptı, onlarca profesörün de bu çağrıya destek vererek tutuklu öğrencilerin serbest bırakılmasını istediği öne sürüldü.

Ayrıca Kürtlerin yoğunlukta bulunduğu kent ve kasabalarda genel grevlerin başladığı ve haftasonu protestoların artarak devam etmesinin beklendiği aktarıldı.

Haberin Devamı

Öte yandan İran’ın güneydoğusundaki Zahidan kentinde Cuma namazı sonrası düzenlenen gösteriler sırasında açılan ateş sonucu 19 kişinin ölmesi, 30’dan fazla  kişinin yaralanması sonrasında okullar tatil edilirken, Zahidan Üniversitesi’nde 1-7 Ekim tarihlerinde eğitime ara verildi.