Dünya Washington Post İsrail rezaletini yazdı: Üzerimize idrar döktüler!

Washington Post İsrail rezaletini yazdı: Üzerimize idrar döktüler!

14.12.2023 - 13:22 | Son Güncellenme:

ABD merkezli Washington Post gazetesi İsrail ordusunun çıplak olarak aradığı sivillere daha sonra neler yaptığını yazdı.

Washington Post İsrail rezaletini yazdı: Üzerimize idrar döktüler

İsrail ordusu 10 Aralık'ta Cibaliye Mülteci Kampı'na baskın düzenledi. Burada sayısız insanı esir alan İsrail, yaklaşık 100 erkeğin ellerini ve ayaklarını bağladı. Çıplak bir şekilde aranan bu kişiler daha sonra bilinmeyen bir yere götürüldü. İsrail medyası tarafından kısa sürede doğrulanan görüntülere Jerusalem Post "Düzinelerce Hamas savaşçısı teslim oldu" diyerek gelişmeyi servis etti. Daha sonra bu görüntülerdeki kişilerin Hamas savaşçısı değil sivil olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

REZALETİ ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞTILAR

Ancak İsrail medyasının sivillerin Hamas savaşçısı olduğuna yönelik iddiasına kısa sürede dünyadan tepki yağdı. İsrail'e savaş boyunca en büyük desteği veren ABD dahi görüntüleri "Son derece rahatsız edici" olarak değerlendirdi. İsrail ordusundan üst düzey bir sözcü ise Washington Post'a, görüntülerin "IDF tarafından resmi olarak yayınlanmadığını" söyledi ve rezaleti şu sözlerle savundu:

"Görüntülerin kaynağını araştırıyoruz. Askerler şüphelilerin içinde patlayıcı veya silah bulunmadığına emin olmalıydı"

Washington Post İsrail rezaletini yazdı: Üzerimize idrar döktüler

ÜZERİMİZE İDRAR DÖKTÜLER

Washington Post gazetesinde bugün yayınlanan bir haberde ise 17 yaşındaki Muhammed Salim'in sözleri yer aldı. Salim, İsrail ordusu tarafından gözaltına alındığını belirterek yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Apartmanımızı bombaladılar, daha sonra baskın düzenleyip kadın ve erkekleri ayırdılar. İç çamaşırlarımıza kadar soyunmamızı talep ettiler. Ellerimizi ve gözlerimizi bağladılar, bizi zorla depoya götürdüler. Askerler burada bize küfür edip üzerimize idrar döktü"

Açıklamalarının devamında İsrail askerlerinin 18 yaşının altındaki çocukları dahi dövdüğünü belirten Salim, "Gülüyor, çığlık atıyor, şarkı söylüyor ve dans ederken aynı zamanda bize zarar veriyorlardı" dedi ve İsrail'e esir düşen babasının günlerce tedavi olamadığını aktardı.

Haberin Devamı

Washington Post İsrail rezaletini yazdı: Üzerimize idrar döktüler

İNSANİ YARDIMLARI ATEŞE VERİP YAĞMAYA BAŞLADILAR

Öte yandan İsrail ordusu bu skandalın yanı sıra başka görüntülerle de gündeme geldi. İsrail askerlerinin sosyal medyada yayınladığı videoların bazılarında yardım tırlarındaki ürünlerin yakıldığı görüldü. Gündem olan videolardan bir diğeri ise İsrail askerlerinin boş dükkanlara yönelik yaptığı yağmacılıktı.