Dünya Yamyamın son kurbanı olacaktı... Kahramandan katile dönüştü!

Yamyamın son kurbanı olacaktı... Kahramandan katile dönüştü!

27.09.2022 - 16:47 | Son Güncellenme:

Takvim yaprakları 22 Temmuz 1991'i gösteriyordu. Onu, 17 kurbanının parçalarını sakladığı, kurşun gibi ağır ve mide bulandıran kokunun her köşesine sindiği evine götürdü. Ancak on yılı aşkın süredir işlediği vahşi cinayetlerin sonuncusunu işlemek isterken korkunç planının tepetaklak olacağından habersizdi.

Yamyamın son kurbanı olacaktı... Kahramandan katile dönüştü

Jeffrey Dahmer... Şu sıralar milyonlarca abonesi bulunan yayın şirketinde izleyicilerle buluşan dizide hayatı anlatılan korkunç seri katilin adını duymayan neredeyse yok gibi. Dahmer'ın elinden kaçmayı başararak polisi çarpık seri katilin onlarca kurbanını katlettiği sığınağına götüren son kurbanı, mini dizi 'Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story'nin ardından yeniden gündeme geldi.

Haberin Devamı

17 KURBANIN KALINTILARINA GÖTÜRDÜ

Tracy Edwards, 1991'de Milwaukee polislerini Dahmer'in parçalanmış 17 kurbanının kalıntılarına götürdükten ve ülkeyi şoke eden yamyam cinayetlere son verdikten sonra herkesin bildiği bir isim oldu. Ancak Edwards'ın hayatı hızla kontrolden çıktı ve kendini kurban olarak bulmasınan neredeyse yirmi yıl sonra korkunç bir suçlamayla yüz yüze geldi.

Yamyamın son kurbanı olacaktı... Kahramandan katile dönüştü

Savunma avukatı Paul Ksicinski 2011'de ABC News'a yaptığı açıklamada “Humpty Dumpty gibi” dedi ve ekledi:

Sanki bir daha asla kendini toparlayamadı.

DEHŞET EVİNDEN KAÇIŞ

Dizide, Dahmer'in işlediği korkunç suçların yeniden anlatımı, 22 Temmuz 1991 gecesi Edwards'ın bira ve para vaadiyle kandırıldıktan sonra yamyam katilin dairesinden kaçışının dramatik bir versiyonuyla başlıyor.

Haberin Devamı

Dehşet evinden kaçtıktan sonra, kelepçeli Edwards sokaktan geçen bir devriye arabasını durduruyor polis memurlarına Dahmer'in kendisini öldürmeye çalıştığını söylüyor. Daha sonra polisi, müfettişlerin insan kafaları, sakatlanmış vücut parçaları ve kan revan içindeki erkeklerin fotoğraflarını keşfettiği daireye götürüyor.

"KALBİMİ DİNLİYORDU ÇÜNKÜ ONU YİYECEKTİ"

Yamyamın son kurbanı olacaktı... Kahramandan katile dönüştü

Mini dizide kullanılan bu anlatım, Dahmer'in 1992 yılındaki yakından izlenen davası sırasında, büyük ölçüde Edwards'ın Court TV tarafından yayınlanan ifadesinden esinlenerek çekildi. Edwards, mahkemeye soğukkanlılıkla "Kalp atışlarımı dinliyordu çünkü o noktada bana kalbimi yiyeceğini söyledi" dedi.

GEÇMİŞİYLE YÜZLEŞTİ

Bununla birlikte, Dahmer'den kaçarak hayatta kalmayı başaran cesur Edwards'ın şöhreti, 14 yaşındaki bir kıza cinsel tacizde bulunmakla suçlandığı memleketi Tupelo Mississippi'de polisin dikkatini çekti.

O zaman 32 yaşında olan Edwards, suçlamalarla yüzleşmek üzere güneye iade edildi.

PEŞ PEŞE TUTUKLAMALAR

Edwards, Milwaukee'ye döndüğünde uyuşturucu bulundurma, hırsızlık, mülke zarar verme, nafaka ödememe ve kefalet atlama nedeniyle pek çok kez tutuklandı. Bu sırada evsiz barınaklarında ve sokakta yaşıyordu.

Yamyamın son kurbanı olacaktı... Kahramandan katile dönüştü

26 Temmuz 2011'de, Dahmer'den kaçtığı ve polisleri kurbanlarına yönlendirdiği için bir kahraman ilan edildiği günden yaklaşık yirmi yıl sonra, Edwards cinayetle suçlandı.

Haberin Devamı

O ve başka bir evsiz adam, sokaklarda yaşayan üçüncü bir adamı köprüden Milwaukee Nehri'ne itmekle suçlandı. 2011'de ABC'nin bildirdiğine göre, kurban Jonny Jordan, ilk müdahale ekipleri olay yerine gelmeden önce öldü.

Edwards cinayetle suçlandı ve bir suçluya yardım etmekten suçlu bulundu. Polis yetkileriyle anlaşma imzalayarak bir buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı. Şu anda 63 yaşında olduğu tahmin edilen adamın nerede olduğu bilinmiyor, ancak son zamanlarda dizinin popülartesi nedeniyle hayatına olan ilgi yeniden canlandı.

Yamyamın son kurbanı olacaktı... Kahramandan katile dönüştü

Yine de, ilgilyle izlenen mini dizide Edwards'ı canlandıran Shaun Brown, oynadığı adamla ilgili duygularını paylaşmak için Twitter'ı kullandı: Ona ve diğer kurbanlara karşı "çok fazla sevgi" duyduğunu ifade etti.