Ege 5 ilçede heyecanlı bekleyiş başladı

5 ilçede heyecanlı bekleyiş başladı

25.06.2023 - 00:31 | Son Güncellenme:

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıkladığı 100 il 1000 ilçe projesi, Ege’de sevinç yarattı. Balıkesir Edremit ve Bandırma, Muğla Fethiye, Aydın Nazilli ve Manisa Akhisar’da bekleyiş başladı

5 ilçede heyecanlı bekleyiş başladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıkladığı, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında bazı ilçelerin il statüsüne kavuşacağı ‘100. Yılda 100 İl ve 1000 İlçe’ projesi heyecan yarattı. 167 bin 901 nüfusuyla Balıkesir’in Edremit ve 164 bin 965 kişi sayısıyla Bandırma, 177 bin 702 nüfusuyla Muğla’nın incisi Fethiye, 162 bin 737 ile Aydın Nazilli ve 177 bin 419 nüfusuyla Manisa Akhisar listede yer aldı. Pek çok yönden il olma kriterlerini barındırdığı halde yıllardır bu arzusuna kavuşamayan ilçeler, müjdeli haberi beklemeye başladı.  

Haberin Devamı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Nazilli’nin pek çok kenti geride bırakan bir ilçe olduğunu söyledi, “45 yıldır il olacağına dair açıklamalar yapılıyor. Bunları işittiğimde belki de en mutlu olan insanlardan birisi, Nazilli’nin öz evladı olarak ben oldum.  

Büyükşehir belediyemizce bugüne kadar yapılmış olan ve güncel değeri 760 milyon lirayı geçen yatırımı 380 km. yol, 375 km. altyapı çalışmasıyla, kültür merkezleri, hizmet binaları, otoparklar ve meydanlarla sonuna kadar hak etmiştir, bir bu kadarını daha yapmak da boynumuzun borcudur.  

Bütün bunlarla birlikte ev sahipliği yaptığı kadim uygarlıkları ve tarihiyle milli mücadeleden bu yana vatan savunmasında, sonrasında ülkemizin ekonomik olarak yeniden doğma ve büyüme sürecinde gösterdiği eşsiz mücadele ile Nazilli, amasız, fakatsız, lakinsiz bir an evvel il olmalı” dedi. “Akhisar’ın kesinlikle il olacağına inanıyorum” diyen Başkan Besim Dutlulu da, “İki tane organize sanayi bölgesini bünyesinde barındırıyor. 16 milyon zeytin ağacıyla çoktan zeytinin başkenti olan Akhisar, coğrafi konumu bakımından Manisa’ya belli bir mesafeye sahip zaten çevresindeki ilçelerle zaten şu an aktif bir il konumunda. Akhisar’ı ziyaret ettiğiniz zaman birçok yerinde AVM’sinde, çarşısında, göletinde, parklarından Akhisarlıdan çok çevre ilçelerden gelmiş vatandaşlarımızı görüyorsunuz. Akhisar, 1970’li 80’li yıllardan beri bölgenin merkezi. Ekonomik olarak da her geçen gün canlılığı artıyor” ifadesini kullandı. İl olması durumunda bağlanacak ilçeleri şehir planlamacıların daha iyi oturup analiz edeceğini söyleyen Dutlulu, “Bizim zaten doğal ilçelerimiz var Gölmarmara zaten Akhisar’ın bir kasabasıydı 80’li yıllara kadar Soma, Kırkağaç, Gördes bunların hepsi Akhisar’a bağlanması muhtemel yerler. Bergama’ya kadar gelebilir” şeklinde konuştu.