Ege 55 yıllık lezzetin adı Memoş Tantuni

55 yıllık lezzetin adı Memoş Tantuni

04.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

2019 yılında en çok franchise talebi alan markalar arasında yer alan, babadan oğula geçen lezzeti, önce Türkiye’nin sonra da dünyanın farklı şehirlerine taşımak isteyen Memoş Tantuni, yeni yatırımcılarıyla buluşmayı bekliyor

55 yıllık lezzetin adı Memoş Tantuni

1964 yılında tantuninin anavatanı Mersin’in Tarihi Büyük Hamam Sokağı’nda hizmet vermeye başlayan Memoş Tantuni’nin hikayesi, bugün altı şubeyle devam ediyor. Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su eski milli sporcu ve Memoş Tantuni ortağı Ömer Onan, spor hayatından yöneticiliğe uzanan hayatını anlattı, franchise sektöründeki hedeflerinden bahsetti.

Haberin Devamı

1.Öncelikle bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

4 Şubat 1978 tarihinde, Mersin’de dünyaya geldim. Profesyonel basketbolcuyum. Basketbola Tarsus Çukurova-
spor’da başladım daha sonra Efes Pilsen kadrosuna geçiş yaptım. Böylelikle profesyonel basketbol kariyerim başladı. Basketbol kariyerim süresince çeşitli ödüller kazandım. Bugüne kadar 4 lig şampiyonluğu, 4 Türkiye Kupası, 3 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve de 2 kez Euroleague 3’üncülüğü yaşadım. 2001 yılında da A Milli Takım’la beraber katıldığımız Avrupa Şampiyonası’nda finale kalan ve 2001 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya alan kadrodaydım. Şimdi de Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) CEO’su olarak Türk basketboluna katkı sağlamaya devam ediyorum. Evliyim, üç çocuk babasıyım. Hayatımın merkezi onlar. Aynı zamanda da Memoş Tantuni’nin ortağıyım. Bir Mersinli olarak tantuni hayatımdaki bir diğer vazgeçilmezim. 2014’te yollarımızın Memoş Tantuni ile kesişmesiyle marka ortağı oldum ve bugün markamızı tüm Türkiye’ye yaymak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Haberin Devamı

2.Milli basketbolculuktan Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’luğuna kadar uzanan bir başarı hikayeniz var. Sizin yolunuzdan ilerlemek isteyen gençlere önerileriniz nelerdir?

12 dev adamdan sonra yeni bir jenerasyon geliyor. TBF olarak 18-20 yaş arası gençlere çok önem veriyoruz, onları geliştirmek için çalışıyoruz. Türkiye’de yapılan spor branşları içinde en başarılısı basketboldur. Ben küçükken bugünlerin hayalini kurardım. Basketbol hayatım boyunca hep büyük takımlarda olmayı ve milli takımda oynamayı hayal ettim ve bunlar için çok çalıştım. Başarının sırrı; çok çalışmak ve hayal etmek.

3.Hareketli bir spor hayatından sonra yöneticiliğe geçmekte zorlandınız mı?

Çok zorlanmadım. Yöneticilik de çok sakin bir meslek sayılmaz. Zaten TBF’deki görevim dolayısıyla basketbol ile yakından ilgilenmeye ve katkı sağlamaya devam ediyorum. Memoş Tantuni’deki ortaklığımı da bundan farklı görmüyorum. Son dönemde franchise sektörüne yöneldik. Bu konuda gerek şirket için gerekse de şubeleşmeyle ilgili ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bu durum Memoş Tantuni yönetimini de öncelerine göre çok daha yoğunlaştırdı. Ofis dışı hayatı ve çocukları da sayarsak yöneticiyken de pek sakin bir hayatım olduğu söylenemez.

Haberin Devamı

4. Memoş Tantuni işbirliği nasıl gerçekleşti?

Bir Mersinli olarak tantuni en sevdiğim yemeklerden biri. Gerçi tantuniyi sevmek için Mersinli olmaya gerek yok, önemli olan doğru hazırlayan ustaların elinden yemek. Memoş Tantuni de bu işin en iyilerinden, Hasan Tahsin Yelkenaç’ın kurduğu 55 yıllık geçmişi olan bir marka. İstanbul’da şube yokken her Mersin’e gittiğimde ilk duraklarımdan biri burası olurdu. Daha sonra Hasan Tahsin ustanın oğulları Cengiz ve Mehmet Can ile görüştük ve böyle bir işbirliği çıktı ortaya. İlk işim de İstanbul’a şube açmak için çalışmaları başlatmak oldu.

5.2018 yılında kurumsallaşma ve franchise altyapısına geçişte çok önemli adımlar attınız. Franchise sisteminde yatırımcıdan beklediğiniz ilgiyi gördünüz mü?

Kesinlikle. Şu an toplam altı şubemiz var. Her geçen gün de franchise talepleri almaya devam ediyoruz. Genelde yatırımcının aklında olan başlıca soru tantuniyi layığıyla yapacak ustayı nasıl bulacakları oluyor. Yatırımcı adaylarımıza buradan da söyleyelim, siz bıraksanız bile Memoş Tantuni lezzetini güvenmediğimiz ustalara emanet edemeyiz. Dolayısıyla elinin lezzetine güvendiğimiz ustaları organize edip şubelerimize biz yönlendiriyoruz.

Haberin Devamı

6.Memoş Tantuni, Türk fast food sektöründe önemli bir oyuncu. Markayı dünya sahnesinde de görebilecek miyiz?

Bize gelen her franchise talebini değerlendiriyoruz. Ölçüp, biçip oluruna bakıyoruz. Yeter ki şube ve yatırımcımız kar etsin. Memoş Tantuni ile kurumsallaşma sürecinde altyapımızı sağlamlaştırdık. Hem lojistik hem de yönetim olarak hazırız.
Şubelerde hedeflediğimiz karlılığa ulaşabileceğimizi öngördüğümüz zaman sınırları çokta önemsemiyoruz. Konseptimiz ve lezzetlerimiz Türk ve Ortadoğu damak tadına çok uygun. Önceliğimiz Türk nüfusun yoğun olduğu ülkeler ve Ortadoğu ülkeleri. Buradan şu haberi de vereyim: İngiltere ve Suudi Arabistan için görüşmelerde belli bir noktaya gelmiş bulunmaktayız.

Haberin Devamı

‘Her bütçeye uygun yatırım fırsatı vardır’

Bir yıla yakındır her salı sizlerle buluştuğumuz bu köşede, bayram boyunca her gün birlikteyiz. Çok güzel bir enerjiyle başlayan yaz mevsimini karşıladığımız bu günlerde tüm Egeliler adına umuyorum ki, bu güzel enerji tüm yaz boyu devam eder.
Bir yaşına yaklaşan Marka Portresi köşemizde, bugün sizlerle Mersin deyince ilk akla gelen şeylerden olan tantuninin duayen markası Memoş Tantuni ile ilgili Memoş Tantuni ortağı ve eski Milli Basketbolcu Ömer Onan ile gerçekleştirdiğimiz lezzet dolu röportajı paylaşacağım. Bu samimi röportaja geçmeden önce herkesin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, her gününüzün bayram tadında geçmesini dilerim. Birlikte geçirdiğimiz dokuz ay boyunca ülkece ekonomik olarak çalkantılı süreçlerden geçtik. Her ekonomik koşulda her bütçeye uygun bir yatırım fırsatı vardır diyerek sizlerle franchise sektörünün en gözde isimlerini buluşturmaya çalıştım. Bugün de franchise sektörünün son zamanlarda en çok konuşulan markalarından Memoş Tantuni hakkında merak edilenleri sizlere sunmaktan mutluluk duyuyorum.
Keyifli okumalar…

Mezitli’ye davet etti

Memoş Tantuni Mezitli yatırımcısı olan Fahri Örener 1990 Mersin doğumlu. Sakarya Üniversitesi Dış Ticaret ve Mersin Üniversitesi mezunu olan Örener, bir Mersinlinin vazgeçilmezi olan tantuniyi kendisinin de çok sevdiğini, Memoş Tantuni’nin 55 yıllık tecrübesine güvenerek bu işe girmeye karar verdiğini söyledi. Gıda sektörünü çok seven ve herkese tavsiye eden Örener, herkesi tantuninin anavatanı Mersin’e, yatırımcısı olduğu Memoş Tantuni Mezitli şubesine davet ediyor. Memoş Tantuni’nin Mezitli Şubesi’ne Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No. 812 adresinden ulaşılabilir. Detaylı bilgi için 0324 357 11 14 numaralı telefon aranabilir.

Bayram hediyesi

Memoş Tantuni, Instagram üzerinden yaptığı çekilişle takipçilerine Bozcaada tatili hediye etti. Ramazan’ın ilk haftasında başlayan çekiliş geçen pazartesi günü son buldu. Bozcaada’nın en güzel ve en popüler lokasyonlarından biri olan Rum Mahallesi’nde iki kişi iki gece oda kahvaltılı tatil hediyesini duyan herkes @memostantuni hesabındaki çekiliş görselinde toplandı. Gösterilen yoğun ilgiden oldukça memnun olduklarını belirten Memoş Tantuni yönetimi, çekilişlerin devam edeceğinin, yeni çekilişin çok yakında Çeşme’den geleceğinin sinyallerini verdi, herkese @memostantuni hesabını takip etmeleri önerisinde bulundu.

Yarım asırlık lezzete güvendi

Memoş Tantuni Balgat yatırımcısı olan Ayhan Milci Konya Ilgın doğumlu. İşletme yüksesk lisansı yapan Milci, uzun süre borsa dealerliği yaptı, sonrasında ise dokuz yıl boyunca banka şube müdürlüğü görevini yürüttü. Franchise dünyasına girişi, Konya’da 5 yıl popüler bir kahve markasının işletmeciliğini yaparak oldu. Ayrıca yenilenebilir enerjiyle ilgili Konya, Nevşehir ve Niğde’de GES (güneş enerji santralleri) proje geliştirme ve Konya’da Alman Solea AG firması ile birlikte 12 megavat gücünde GES kurulumu ve kabulünü yapan Milci, bu yoğun dönemden sonra karlı franchise markaları aramaya koyuldu. Memoş Tantuni ile buluşması da bu noktada gerçekleşti. Milci, Memoş Tantuni’nin karlı yatırım fırsatları, babadan oğula geçen lezzeti ve yarım asrı deviren tecrübesine güvendi. Memoş Tantuni’nin Ankara Balgat şubesi, Ziyabey Caddesi 55/A sokakta bulunuyor. Detaylı bilgiye 0312 287 20 33 ya da 0533 701 69 33 numaralı telefonlardan ulaşılabilinir.

Yazarlar