Ege 99. yıla yakışacak

99. yıla yakışacak

27.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ege, 29 Ekim’de Cumhuriyet’in 99. yılını özel programlarla kutlayacak. İzmir Büyükşehir, Bergama Zeytindağ’dan başlayacak 3 gün 3 gece etkinlikler düzenleyecek

99. yıla yakışacak

İZMİR: İzmir Büyükşehir Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için üç gün üç gece sürecek bir program hazırladı. Kutlamalar 28 Ekim’de Bergama’nın Zeytindağ köyünde başlayacak, aynı gün İsmet İnönü Sanat Merkezi’ndeki panelle devam edecek. İzmir’de 29 Ekim’de kent merkezinde gün boyu etkinlikler yapılacak ve akşamı fener alayı oluşturulacak. 29 Ekim’de başlayacak Cumhuriyet Kupası Yat Yarışları, 30 Ekim’de de sürecek. 29 Ekim’de, 19.45’te Cumhuriyet Meydanı’nda zeybek gösterisi ile Fener Alayı hazırlıkları başlayacak. İzmir’in dört bir yerinden gelen 200 efe aynı anda zeybek oynayacak. Başkan Tunç Soyer’in de izleyeceği zeybek gösterisinin ardından fener alayı 20.00’de Cumhuriyet Meydanı’ndan yürüyüşe başlayacak.

Haberin Devamı

BALIKESİR: Cumhuriyet’in 99. yıldönümü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından festival havasında kutlanıyor. Başkan Yücel Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Ödüllü Sokak Basketbolu Turnuvası, e-spor turnuvası ve konserlere herkesi beklediklerini söyledi. Karesi Amfitiyatro’da yarın 20.30’da Anıl Piyancı, 21.30’da Eypio, 29 Ekim Cumartesi günü 20.30’da İlyas Yalçıntaş ve 30 Ekim Pazar günü de 20.30’da Can Gox Balıkesirlilerle buluşacak.

BUCA: Buca Belediyesi, dört bir yanı Türk bayraklarıyla donatıyor. Yarın akşam kortej yürüyüşü, ardından Gökçe Kırgız’ın konseri var. Başkan Erhan Kılıç, “Bayramı, Bucalılara yakışır bir şekilde hep beraber kutlayacağız” dedi.

PAMUKKALE: Belediye, Cumhuriyet’in 99. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında “İşgalden Cumhuriyet’e” adlı oyunu liselilerle buluşturdu. Başkan Avni Örki de gösteriyi gençlerle izledi, oyunun bir bölümüne de katılarak “Deniz üstü köpürür” adlı türküyü seslendirdi. Örki, 10. Yıl Marşı çalınırken de DJ masasına geçti.

Haberin Devamı

DİDİM: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Didim Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Manuş Baba konseri ile kutlanacak. Manuş Baba, 19.30’daki fener alayının ardından Cumhuriyet Kent Meydanı’nda sahneye çıkacak. Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hediyesi Cumhuriyetimizin 100. yılına gireceğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutlamaya hazırlanıyoruz” dedi.

TORBALI: Belediye, Atatürkçü Düşünce Derneği işbirliğiyle Cumhuriyet Balosu düzenleyecek, Balo, yarın 20.00’da Çetineller Otel’de... Cumhuriyet Yazarları Buluşması isimli programla 60 yazar Torbalı’ya gelecek. Günün sonunda Pancar’da düzenlenecek olan konsere Leman Sam konuk olacak. Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Cumhuriyet Bayramı için kültür ve sanat dolu bir program hazırladık. Etkinliklerimize tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” dedi.

EFELER: Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Cumhuriyet’in 99. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı, “Cumhuriyet, eşsiz kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşları ve Yüce Türk ulusu ile gerçekleştirdiği en seçkin eserdir. Tüm hemşehrilerime Cumhuriyet kadar güzel bir bayram diliyorum. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” dedi.

Haberin Devamı

ÇİNE: Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, yarın 19.00’da Hükümet Meydanı’nda Burak Kut, Ragga Oktay ve Mansur Ark’ın katılacağı bir konser programı düzenleyeceklerini açıkladı, “Gelin, bu coşkuyu hep birlikte yaşayalım” dedi.