Ege Anne baba eşliğinde sünnet

Anne baba eşliğinde sünnet

25.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ekol Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Erdem Özbek, son dönemde çocuklarını sünnet ettirmek için ileri yaşları beklemeyen ebeveynlerin sayısının arttığına dikkat çekti, “Çocuklar özellikle yeni doğan döneminde hatta doğumu takip eden günde dahi sünnet olabilmektedir. Bir sağlık sorunu bulunmayan çocukların erken dönemde sünnet ettirilmesi iyileşme sürecine önemli katkılar sağlamaktadır” dedi.

Anne baba eşliğinde sünnet

“Sünnet için en ideal dönem, bebeğin emme veya solunum problemleri gibi hayati bir sorunu yoksa doğumdan itibaren 24 saat geçtikten sonra sünnet yapılabilmektedir” diyen Özbek, şunları söyledi: “Yeni doğan sünneti çoğunlukla bebek doğduktan 24-48 saat sonra sünnet olmasına bir engel yok ise steril bir ortamda yapılmaktadır. Yaklaşık 15-20 dakika süren cerrahi dikişli bir müdahaledir.”
Yenidoğan sünneti yapılan bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu riskinin azaldığını kaydeden Özbek, şöyle devam etti: “Yeni doğan sünneti sonrası verilen antibiyotikli kremler ile günde 3 kez sünnet yerinin bakımı yapılır. Bebeğin bezi değiştirirken, bebeği beslerken, tutarken günlük yaşantılarında bir değişiklik olmadığı söylenir. Bebeklere 3 ya da 4. günde kontrol muayenesi yapılır. Muayene yapıldıktan sonra banyoya engel olmadığı söylenir ve konulan dikişler kendiliğinden eriyerek düşerler alınmaları gerekmez.”